Într-o zi în care bursa aparent a stagnat, acțiunile Chimcomplex Borzești au avut un salt de 30%, iar titlurile Air Claim s-au prăbușit cu 20%

Într-o zi în care bursa aparent a stagnat, acțiunile Chimcomplex Borzești au avut un salt de 30%, iar titlurile Air Claim s-au prăbușit cu 20%

Sursa foto: Grazvydas | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 1 oct 2021

Deși indicele BET a avut o deviație minimă față de refeință, sesiunea a fost bună, cu lichiditate consistentă și distribuită către emitenți în planul terțiar al bursei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cum la New York Stock Exchange indicele S&P500 a atins minime ale ultimelor 2 luni și jumătate, nici la Bursa de Valori București investitorii nu au fost într-atât de temerari încât să împingă mai sus o piață care deja se află pe maxime istorice.

Indicele BET Plus a pierdut 0,12%, iar indicele reprezentativ BET s-a corectat cu 0,09%, până la nivelul de 12.633,19 puncte, dar păstrează intactă tendința puternic ascendentă pe termen scurt susținută de media mobilă exponențială de 5 zile (EMA5), așa cum este evidențiat pe graficul atașat.

Într-o zi în care bursa aparent a stagnat, acțiunile Chimcomplex Borzești au avut un salt de 30%, iar titlurile Air Claim s-au prăbușit cu 20%

Poveștile zilei s-au consumat în piața AeRO, unde cele mai lichide acțiuni au avut deviații majore. Astfel, titlurile Chimcomplex Borzești (CHOB) au avut un salt de 29,60%, până la prețul de 16,20 lei/acțiune, pe transferuri de 2,63 milioane lei.

META Trust, format din nume grele de investitori din imobiliare, energie, transport, HoReCa și piața de capital, pregătește un nou plasament privat. Va fi ultimul înainte de listare CITEȘTE ȘI META Trust, format din nume grele de investitori din imobiliare, energie, transport, HoReCa și piața de capital, pregătește un nou plasament privat. Va fi ultimul înainte de listare

Pe contrasens, titlurile Air Claim (CLAIM) au suferit un recul de 19,18%, până la prețul de 5,14 lei/acțiune, pe volume echivalente cu aproximativ 271.000 de lei. Este reacția pieței la raportarea semestrială care include o pierdere de aproximativ 393.000 de lei, la venituri operaționale de aproximativ 144.000 de lei, dar și aparentă anomalie la capitolul creanțelor.

Acestea au urcat cu 60,6%, la 5,43 milioane lei față de începutul anului, în timp ce cash-ul de pe bilanț de aproape 756.000 de lei nu arată unde este cea mai mare parte a banilor din plasamentul privat de 2,44 milioane lei, în condițiile în care în totalitate cheltuielile operaționale semestriale abia au fost de aproximativ 528.000 de lei. Profit.ro l-a contactat pe directorul general Mihail Coteș pentru a obține clarificări în această privință, iar acesta a spus că este vorba despre transferuri de bani în relația cu acționarul majoritar, dar și o includere eronată la contabilitate a unor investiții la capitolul creanțe. În cursul zilei de luni, Air Claim va veni cu un raport curent către bursă pentru a răspunde și la întrebările unor investitori cu privire la bilanț.

CONFIRMARE Libra Internet Bank a venit cu o nouă serie, masivă, de obligațiuni la bursă CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Libra Internet Bank a venit cu o nouă serie, masivă, de obligațiuni la bursă

În piața reglementată, cele mai mari tranzacții, de 18,27 milioane lei, reprezentând 34,17% din rulajul de 53,46 milioane lei (10,80 milioane euro) al pieței de acțiuni, s-au realizat pe titlurile OMV Petrom (SNP) care au crescut cu 0,66%, până la prețul de 0,4600 lei/acțiune care situează capitalizarea bursieră a companiei petroliere la 26,05 miliarde lei (5,26 miliarde euro), acestea trăgând în sus și indicele energetic BET-NG pentru o apreciere de 0,25%.

Din structura acestuia, titlurile Nuclearelectrica (SNN) s-au corectat cu 0,92%, până la prețul de 37,90 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de 2,39 milioane lei, și titlurile Romgaz Mediaș (SNG) au staționat la prețul de 34,80 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 2,03 milioane lei.

Connections Consult ajunge la cota BVB ca o companie cu valoare de 15 milioane dolari. Planuri de extindere pe piața din SUA CITEȘTE ȘI Connections Consult ajunge la cota BVB ca o companie cu valoare de 15 milioane dolari. Planuri de extindere pe piața din SUA

Ezitare a fost și pe segmentul bancar. Titlurile Băncii Transilvania (TLV) s-au retras cu 0,93%, până la prețul de 2,6550 lei/acțiune, pe o activitate de 2,22 milioane lei în piața reglementată, în timp ce în pe piața deal un transfer special în valoare de 3,70 milioane lei a fost efectuat la prețul de 2,6300 lei/acțiune, cu 1,87% sub referință. În același timp, titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD) au staționat la prețul de 18,80 lei/acțiune pe un rulaj de 1,05 milioane lei.

Inedit în topul lichidității, titlurile Digi Communications (DIGI) au cumulat tranzacții de 4,11 milioane lei într-o zi în care cotația a suferit un declin de 0,53%, până la nivelul de 37,80 lei/acțiune, dar și titlurile Compa Sibiu (CMP) au uract cu 4,98%, până la prețul de 0,6740 lei/acțiune, pe transferuri de 1,66 milioane lei.

DOCUMENT Scumpirea energiei taie la jumătate profitul Transelectrica. Compania gândește lansarea unui program de împrumut inclusiv la Londra, Paris, Luxemburg, Dublin. Mea Culpa pentru investițiile finalizate în ultimii 5 ani CITEȘTE ȘI DOCUMENT Scumpirea energiei taie la jumătate profitul Transelectrica. Compania gândește lansarea unui program de împrumut inclusiv la Londra, Paris, Luxemburg, Dublin. Mea Culpa pentru investițiile finalizate în ultimii 5 ani

Motoare ale creșterilor recente, titlurile TeraPlast Bistrița (TRP) și MedLife (M) au avut o sesiune de stagnare, la prețurile de 1,2600 lei/acțiune și 19,35 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de 5,74 milioane lei și, respectiv 1,53 milioane lei.

Într-o zi în care indicele BET-FI a avansat marginal, cu 0,05%, până la nivelul de 53.306,87 puncte, titlurile Fondul Proprietatea (FP) s-au aflat deopotrivă în staționare, la prețul de 1,8100 lei/acțiune, în circumstanțele unor volume echivalente cu 1,13 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
electrica