Întrunind condițiile de delistare, Zentiva România vine cu rezultate bune

Întrunind condițiile de delistare, Zentiva România vine cu rezultate bune
scris miercuri, 08:00

Întrunind, în urma unei operațiuni de majorare de capital social, condițiile de delistare, Zentiva România vine cu rezultate bune la 6 luni.

Zentiva România (SCD), producătorul celebrului medicament Algocalmin, a realizat în primul semestru o cifră de afaceri de 264,15 milioane lei, cu 18,91% mai mare decât cea de 222,13 milioane lei din perioada similară a anului trecut. În același interval de raportare, profitul operațional a crescut cu 25,56%, la 53,83 milioane lei, de la 42,87 milioane lei. Dinamica a fost chiar mai accelerată, +36,13%, în cazul profitului net, care a urcat la 48,94 milioane lei, de la 35,95 milioane lei.

Grupul farmaceutic francez Sanofi a a finalizat toamna trecută vânzarea către fondul american de private equity Advent International a diviziei europene de medicamente generice Zentiva, prezentă și pe piața din România, Advent achitând 1,9 miliarde euro pentru această tranzacție. Cu acționar majoritar nou, Zentiva România a derulat în această vară o operațiune de majorare de capital social, care a adus compania Zentiva Group din Cehia la o deținere de 95,95%, cu aproape un procent peste pragul care permite, conform legislației actuale, delistarea de pe bursă.

Dedeman intră în acționariatul Antibiotice Iași. Compania - venituri și profit cu aproximativ o zecime mai mari la S1 CITEȘTE ȘI Dedeman intră în acționariatul Antibiotice Iași. Compania - venituri și profit cu aproximativ o zecime mai mari la S1

Activele totale ale Zentiva România se ridicau la data de 30 iunie la 933,84 milioane lei, fiind cu 3,97% mai mici decât cele de 898,20 milioane lei prinse în bilanț la sfârșitul anului trecut. În același răstimp datoriile totale s-au menținut relativ constante la 267,07 milioane lei. La ultimul preț de pe bursă de 3,50 lei/acțiune, Zentiva România are o capitalizare de piață de 1,46 miliarde lei (308,65 milioane euro).

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
zentiva romania
bvb
bursa
advent
sanofi