Întrunind condițiile de delistare, Zentiva România vine cu rezultate bune

Întrunind condițiile de delistare, Zentiva România vine cu rezultate bune
scris 14 aug 2019

Întrunind, în urma unei operațiuni de majorare de capital social, condițiile de delistare, Zentiva România vine cu rezultate bune la 6 luni.

Zentiva România (SCD), producătorul celebrului medicament Algocalmin, a realizat în primul semestru o cifră de afaceri de 264,15 milioane lei, cu 18,91% mai mare decât cea de 222,13 milioane lei din perioada similară a anului trecut. În același interval de raportare, profitul operațional a crescut cu 25,56%, la 53,83 milioane lei, de la 42,87 milioane lei. Dinamica a fost chiar mai accelerată, +36,13%, în cazul profitului net, care a urcat la 48,94 milioane lei, de la 35,95 milioane lei.

Grupul farmaceutic francez Sanofi a a finalizat toamna trecută vânzarea către fondul american de private equity Advent International a diviziei europene de medicamente generice Zentiva, prezentă și pe piața din România, Advent achitând 1,9 miliarde euro pentru această tranzacție. Cu acționar majoritar nou, Zentiva România a derulat în această vară o operațiune de majorare de capital social, care a adus compania Zentiva Group din Cehia la o deținere de 95,95%, cu aproape un procent peste pragul care permite, conform legislației actuale, delistarea de pe bursă.

Dedeman intră în acționariatul Antibiotice Iași. Compania - venituri și profit cu aproximativ o zecime mai mari la S1 CITEȘTE ȘI Dedeman intră în acționariatul Antibiotice Iași. Compania - venituri și profit cu aproximativ o zecime mai mari la S1

Activele totale ale Zentiva România se ridicau la data de 30 iunie la 933,84 milioane lei, fiind cu 3,97% mai mici decât cele de 898,20 milioane lei prinse în bilanț la sfârșitul anului trecut. În același răstimp datoriile totale s-au menținut relativ constante la 267,07 milioane lei. La ultimul preț de pe bursă de 3,50 lei/acțiune, Zentiva România are o capitalizare de piață de 1,46 miliarde lei (308,65 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
zentiva romania
bvb
bursa
advent
sanofi