La BVB – sesiune cu mutări pentru capitalul vienez

La BVB – sesiune cu mutări pentru capitalul vienez
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 4 nov 2022

Cele mai tranzacționate acțiuni de pe bursa românească au fost cele ale OMV Petrom și Erste, ambele cu capital majoritar austriac.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Deși bursa americană a avut o sesiune caracterizată mai degrabă de stagnare, pe indicele DAX40 din Germania am avut un raliu furibund, cu un salt de peste 2%. BVB s-a conectat acestei mișcări, indicele compozit BET-XT câștigând 0,33% și indicele reprezentativ BET apreciindu-se cu 0,56%, până la nivelul de 10.890,38 puncte, unde se găsește lângă media mobilă exponențială de 21 de zile (EMA21), în zona căreia a gravitat în ultimele sesiuni, așa cum se vede pe graficul atașat.

La BVB – sesiune cu mutări pentru capitalul vienez

Lichiditatea a rămas, însă, slabă, cu un rulaj al pieței de acțiuni de numai 21,35 milioane lei (4,37 milioane euro) și în care niciun instrument finanicar nu a depășit reperul unor tranzacții de 1 milion de euro.

CEO-ul OMV reclamă: Taxa de solidaritate impusă în România ne-a afectat rezultatele grupului. Conformarea voluntară la reducerea de preț a lovit Petrom. Care a fost impactul CITEȘTE ȘI CEO-ul OMV reclamă: Taxa de solidaritate impusă în România ne-a afectat rezultatele grupului. Conformarea voluntară la reducerea de preț a lovit Petrom. Care a fost impactul

Cele mai lichide acțiuni au fost cele ale unor societăți cu capital austriac. Astfel, titlurile OMV Petrom (SNP) au staționat la prețul de 0,4520 lei/acțiune, pe transferuri de 3,61 milioane lei, și, pe volume echivalente cu 3,50 milioane lei, titlurile grupului bancar Erste (EBS), listate secundar la București, au avut un salt de 9,11%, în acord cu evoluția principală de pe piața din Viena.

Titlurile Fondul Proprietatea (FP) au înregistrat o stagnare pe prețul de 1,7800 lei/acțiune al ședinței precedente, pe o activitate de 1,65 milioane lei. Celalte fonduri alternative de la cota BVB au avut, în ansamblu, o ședință „roșie”, ceea ce a și influențat declinul de 1,01%, până la nivelul de 48.196,69 puncte, a indicelui financiar BET-FI.

FOTO Elena Skvortsova, născută în Rusia, pleacă din board-ul OMV Petrom și cel al companiei-mamă austriece. Cine o înlocuiește CITEȘTE ȘI FOTO Elena Skvortsova, născută în Rusia, pleacă din board-ul OMV Petrom și cel al companiei-mamă austriece. Cine o înlocuiește

Celălalt indice sectorial, BET-NG, care măsoară evoluția acțiunilor de pe segmentul de energie și utilități, a avansat cu 0,17%. Din structura sa, titlurile Romgaz Mediaș (SNG) s-au retras cu 0,13%, până la prețul de 37,70 lei/acțiune, pe transferuri de 1,50 milioane lei.

Reperul unor schimburi de 1 milion de lei a mai fost depășit doar de alte 2 simboluri, ambele cu închideri pozitive: +2,05%, până la prețul de 29,80 lei/acțiune, pentru titlurile Digi Communications (DIGI) și +1,95%, până la prețul de 17,80 lei/acțiune, pentru titlurile Băncii Transilvania (TLV).

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
digi
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
erste