Lichiditatea se prăbușește la BVB. Sesiune susținută doar de 3 acțiuni și un produs derivat

Lichiditatea se prăbușește la BVB. Sesiune susținută doar de 3 acțiuni și un produs derivat
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 11 oct 2022

În condițiile unei presiuni la vânzare pe piețele externe, bursa românească a pierdut aproape 2 procente.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Impulsul negativ care a marcat prima zi de tranzacționare a săptămânii s-a prelungit și astăzi, când presiunea la vânzare a persistat până în a 2-a parte a sesiunii de la New York Stock Exchange, iar un raliu puternic a readus indicele Dow Jones Average Industrial peste nivelul de 29.500 de puncte.

ULTIMA ORĂ Ministerul Finanțelor cere Fondului Proprietatea să decidă listarea acțiunilor doar la Bursa din București, dar și ca banii să îi fie dați în maximum 3 luni, ca un dividend special CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Ministerul Finanțelor cere Fondului Proprietatea să decidă listarea acțiunilor doar la Bursa din București, dar și ca banii să îi fie dați în maximum 3 luni, ca un dividend special

La BVB, această mișcare nu a mai fost prinsă, asfel încât ședința a fost una „roșie”, în care a fost anulată cea mai mare parte a revenirii din primele zilei ale lunii. Indicele compozit BET-XT a pierdut 1,80% și indicele reprezentativ BET a coborât cu 1,85%, până la nivelul de 10.664,99 puncte.

Lichiditatea se prăbușește la BVB. Sesiune susținută doar de 3 acțiuni și un produs derivat

Este o mișcare care nu a venit pe volume. Rulajul pieței de acțiuni a fost de numai 20,87 milioane lei (4,23 milioane euro), inclusiv prin aportul unui transfer de tip deal în valoare de 4,89 milioane lei cu acțiuni Transilvania Investments (TRANSI).

Pe piața reglementată, cel mai lichid emitent, Fondul Proprietatea (FP), a adunat schimburi de numai 3,82 milioane lei într-o sesiune în care cotația a suferit un recul de 1,27%, până la prețul de 1,7140 lei/acțiune. Titlurile Băncii Transilvania (TLV) au scăzut cu 3,27%, până la prețul de 17,16 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 1,98 milioane lei.

ULTIMA ORĂ BCR vinde o nouă emisiune masivă de obligațiuni CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ BCR vinde o nouă emisiune masivă de obligațiuni

Neobișnuit, a 2-a activitate a ședinței, de 3,28 milioane lei, am consemnat-o pe certificatele de tip turbo short emise de BRK Financial Group, având activ suport indicele Dow Jones Average Industrial (BKDOWRSD8).

Indicii sectoriali au avut un declin apropiat nu foarte depărtat de media pieței: -1,51%, până la nivelul de 46.584,75 puncte pentru indicele financiar BET-FI și -1,37% pentru indicele energetic BET-NG.

S-au mai apropiat de reperul unor tranzacții de 1 milion alte 3 acțiuni, toate cu închideri negative: -4,02%, până la prețul de 31,00 lei/acțiune, pentru titlurile Digi Communications (DIGI), -1,16%, până la prețul de 0,4250 lei/acțiune, pemntru titlurile OMV Petrom (SNP) și -1,20%, până la prețul de 1,2300 lei/acțiune, pentru titlurile Evergent Investments (EVER).

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
transilvania investments
omv petrom
fondul proprietatea