Maximele bursiere sunt consolidate de volume sporite. Tranzacții de peste 100 milioane lei la BVB și transferuri mari pe acțiunile Digi

Maximele bursiere sunt consolidate de volume sporite. Tranzacții de peste 100 milioane lei la BVB și transferuri mari pe acțiunile Digi

Sursa foto: Bram Janssens | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 30 sep 2021

Aprecierea consistentă a acțiunilor Băncii Transilvania a adus un avans de aproape un sfert de procent al indicelui principal. Deși acesta este pe o nouă valoare record, tendința a fost divergentă pe o serie de acțiuni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Ziua a fost a unor vânzări agresive la New York Stock Exchange, unde indicele S&P500 este din nou în zona minimelor ultimelor 2 luni și jumătate. Cu toate acestea, pe bursa românească s-a tranzacționat în direcția trendului general ascendent.

Acesta s-a reflectat în rulajul de 107,52 milioane lei (21,73 milioane euro) al pieței de acțiuni, dar și de faptul că 2 emitenți au depășit reperul unor schimburi de 20 de milioane lei, iar un al 3-lea simbol a trecut de pragul de 10 milioane lei. Este o distribuție a lichidității rară la BVB.

CONFIRMARE Libra Internet Bank a venit cu o nouă serie, masivă, de obligațiuni la bursă CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Libra Internet Bank a venit cu o nouă serie, masivă, de obligațiuni la bursă

Ședința a surprins și elemente de ezitare ale pieței, nu toate cotațiile evoluând sincron pe impulsul pozitiv. Titlurile OMV Petrom (SNP) s-au corectat cu 0,65%, până la prețul de 0,4570 lei/acțiune, pe transferuri de 23,91 milioane lei, și titlurile Fondul Proprietatea (FP) au staționat la prețul de 1,8100 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 7,08 milioane lei, la o zi după AGA în care acționarii au prelungit pentru o perioadă de 2 ani mandatul de administrator unic al companiei americane Franklin Templeton.

Inedit pentru locurile 2-3 în clasamentul lichidității, titlurile Digi Communications (DIGI) au câștigat 0,26%, până la prețul de 38,00 lei/acțiune, pe tranzacții de 21,31 milioane lei, și titlurile MedLife (M) au crescut cu 2,11%, până la prețul de 19,35 lei/acțiune, pe o activitate de 13,59 milioane lei.

Piața a fost mișcată de titlurile Băncii Transilvania (TLV) care au urcat cu 2,68%, până la prețul de 2,6800 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de 6,73 milioane lei. Astfel, indicele compozit BET Plus a avansat cu 0,27% și indicele reprezentativ BET s-a apreciat cu 0,23%, până la un nou maxim istoric de 12.645,10 puncte.

Maximele bursiere sunt consolidate de volume sporite. Tranzacții de peste 100 milioane lei la BVB și transferuri mari pe acțiunile Digi

În același sens ascendent, titlurile Sphera Franchise Group (SFG) au avut un salt de 3,56%, până la prețul de 16,00 lei/acțiune, pe transferuri de 4,93 milioane lei. Prin contrast, după o evoluție parabolică, titlurile TeraPlast Bistrița (TRP) s-au corectat cu 1,25%, până la prețul de 1,3600 lei/acțiune, pe al 5-lea rulaj al zilei, de 6,90 milioane lei.

Tras în jos de acțiunile OMV Petrom, indicele energetic BET-NG a pierdut 0,49% într-o sesiune în care titlurile Romgaz Mediaș (SNG), de asemenea, au coborât cu 0,43%, până la prețul de 34,80 lei/acțiune, pe tranzacții de 2,28 milioane lei, și unul din motoarele sale de creștere, titlurile Nuclearelectrica (SNN) au închis cu numai 0,13% peste referință, până la prețul de 38,25 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 1,81 milioane lei.

Indicele financiar BET-FI a avut o apreciere firavă, +0,03%, până la nivelul de 53.280,32 puncte. Reprul unor schimburi de 1 milion de lei a mai fost depășit pe 2 simboluri, ambele în staționare pe nivelurile de cotație ale ședinței precedente, respectiv titlurile Conpet Ploiești (COTE) și Transport Trade Services (TTS).

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
digi
teraplast