Metav București, compania prin care Popoviciu și Dimofte administrează Metav Business Park, se va împrumuta cu 40 milioane lei pentru a-și răscumpăra acțiuni

Metav București, compania prin care Popoviciu și Dimofte administrează Metav Business Park, se va împrumuta cu 40 milioane lei pentru a-și răscumpăra acțiuni

Sursa foto: Raja Rc / dreamstime.com

scris 1 aug 2017

Metav București, companie imobiliară care administrează parcul industrial Metav Business Park din apropierea aeroportului Băneasa, controlată de oamenii de afaceri Gabriel Popoviciu și Radu Dimofte, vrea să răscumpere aproape 29% din acțiuni, scop în care va contracta un credit de 40 milioane lei.

Compania, controlată în proporție de 54,27% de societatea Meteor Investiții Mobiliare a oamenilor de afaceri Gabriel Popoviciu și Radu Dimofte, intenționează să răscumpere acțiuni tot de aproximativ 40 milioane lei.

Acționarii sunt chemați să avizeze achiziția din piața secundară printr-o ofertă de buy-back a unui număr de până la 5,65 milioane acțiuni proprii, reprezentând 28,81% din capitalul social al Metav, pachet care ar fi chiar mai mare decât cel de 27,77 deținut de SIF Muntenia (SIF4).

EXCLUSIV Repere de tranzacționare pentru acțiunile Electrica. „Este graficul pe care să faci bani!”, spune un broker CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Repere de tranzacționare pentru acțiunile Electrica. „Este graficul pe care să faci bani!”, spune un broker

Acum, compania va contracta un credit de 40 milioane lei, suma foarte apropiată de cea a programului de răscumpărări. Acesta ar urma să fie derulat la prețul pieței, însă la o valoare cuprinsă între nivelurile de cotare, de 6,41 milioane lei și 7,80 milioane lei. Valoarea ofertei ar urma să se cifreze între maximum 36,23 milioane lei și 44,09 milioane lei, în funcție de prețul acesteia și de participare.

Metav București este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București unde este tranzacționată sporadic. La ultimul preț de 7,80 lei/acțiune din 26 mai, compania avea o capitalizare de piață de 153,01 milioane lei (33,58 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
metav
radu dimofte
gabriel popoviciu
bvb
bursa
sif muntenia