Natură moartă la bursă. Nu mai sunt investitori să anime nici tranzacțiile, nici dinamica indicilor

Natură moartă la bursă. Nu mai sunt investitori să anime nici tranzacțiile, nici dinamica indicilor

Sursa foto: Mihail Ivanov | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 16 iun 2022

La BVB am consemnat o sesiune marcată de o lichiditate foarte slabă și fluctuații minore ale principalilor indici.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Decizia de majorare a dobânzii de referință pentru dolar operată de Rezerva Federală Americană, deși a antrenat un raliu la New York Stock Exchange imediat după comunicare, a precipitat astăzi un val de vânzări, care a dus indicele S&P500 către zona de 3.650 de puncte, minime ale ultimelor 18 luni. Presiunea asupra cotațiilor s-a menținut.

Ca și în alte etape de aversiune la risc în piețele fincniare internaționale, reacția investitorilor de la Bursa de Valori București nu a fost aceea de a copleși sistemul operatorului de piață cu ordine de vânzare, ci dimpotrivă, de a se retrage de la „butoane”.

Petrișor Peiu, ex-consilier al foștilor premieri Radu Vasile și Adrian Năstase, respins de AGA pentru poziția de administrator Transgaz CITEȘTE ȘI Petrișor Peiu, ex-consilier al foștilor premieri Radu Vasile și Adrian Năstase, respins de AGA pentru poziția de administrator Transgaz

Aceasta a determinat o nouă ședință foarte slabă, cu un rulaj de numai 22,47 milioane lei (4,54 milioane euro) și numai 4 acțiuni depășind un nivel al schimburilor de 1 milion de lei. Cele mai mari tranzacții, ed 6,05 milioane lei, s-au realizat pe titlurile Băncii Transilvania (TLV) care s-au retras cu 0,22%, până la prețul de 2,3050 lei/acțiune care conferă instituției de credit o capitalizare bursieră de 14,55 miliarde lei (2,94 miliarde euro).

În aceeași notă anemică, titlurile OMV Petrom (SNP) au avansat cu 0,10%, până la prețul de 0,4785 lei/acțiune, pe a 2-a activitate a zilei, de 3,39 milioane lei. De altfel, nu au fost ordinele care să miște cotațiile. În aceeași notă au fost și indicii principali, respectiv o apreciere marginală, +0,03%, a indicelui compozit BET-XT și o alunecare cu 0,08% sub referință a indicelui reprezentativ BET care a închis la nivelul de 12.065,95 puncte.

Natură moartă la bursă. Nu mai sunt investitori să anime nici tranzacțiile, nici dinamica indicilor

Deviații mai puternice au avut indicia sectoriali: +0,94%, până la nivelul de 49.383,08 puncte, pentru indicele reprezentativ BET și 0,41% pentru indicele energetic BET-NG. Din structura acestuia, titlurile Romgaz Mediaș (SNG) au crescut cu 0,86%, până la prețul de 46,90 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 1,54 milioane lei.

Pe transeferuri de 2,31 milioane lei, titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD) au suferit un recul de 1,81%, închizând la prețul de 13,00 lei/acțiune. Cotația a avut o corecție foarte puternică ex-dividend.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
nuclearelectrica