Nio, UiPath și Tesla - acțiunile momentului în România

Nio, UiPath și Tesla - acțiunile momentului în România
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 oct 2021

Acțiunile “de creștere” rămân foarte populare în rândul investitorilor individuali, în ciuda temerilor că majorările iminente ale dobânzilor vor afecta companiile din sectoarele de vârf, cum ar fi tehnologia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Nouă din cele 10 cele mai deținute acțiuni de pe platforma de investiții eToro la nivel global la sfârșitul lunii septembrie pot fi considerate "acțiuni de creștere", cealaltă acțiune fiind a magazinului de jocuri video GameStop.

JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase CITEȘTE ȘI JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase

"Am văzut cum evaluările acțiunilor big tech au scăzut în ultima lună, mai ales de când Rezerva Federală a indicat că este pregătită să majoreze ratele o dată anul viitor și de trei ori în 2023. Atunci când dobânzile sunt scăzute, investitorii sunt de obicei pregătiți să plătească prime ridicate pentru acțiunile de creștere în schimbul unor câștiguri potențiale viitoare mari. Cu toate acestea, într-un mediu de creștere a dobânzilor, acest compromis risc-randament poate deveni mai puțin atractiv pentru unii. Faptul că acțiunile de creștere - și, în special, acțiunile big tech - domină din ce în ce mai mult portofoliile sugerează două lucruri: în primul rând, faptul că investitorii cred că majorările ratelor dobânzilor vor fi lente și constante; și, în al doilea rând, că aceștia sunt convinși că există încă destul de mult kilometraj în câștigurile acțiunilor de creștere. Cu excepția cazului în care Fed ia piața prin surprindere și începe să majoreze ratele mai repede decât așteptările pieței, credem că acțiunile de tehnologie și alte acțiuni de creștere vor continua să formeze coloana vertebrală a majorității portofoliilor", spune Ben Laidler, Strategul pentru piețe globale al eToro.

Tesla a rămas cea mai deținută acțiune pe platforma eToro la nivel global la sfârșitul trimestrului, urmată de rivalul chinez Nio pe locul doi. Cu toate acestea, Nio continuă să se claseze pe primul loc în România, înaintea UiPath și Tesla. Această situație nu a fost, probabil, surprinzătoare, deoarece vânzările de vehicule electrice au explodat în prima jumătate a anului, cu 2,4 milioane de vehicule vândute la nivel global - de aproape trei ori mai multe decât în aceeași perioadă din 2020 și reprezentând 7% din totalul vânzărilor de automobile.

Apple și Amazon și-au păstrat statutul de a treia și a patra cea mai populară acțiune în rândul utilizatorilor eToro, iar Microsoft a urcat de pe locul zece în al doilea trimestru pe locul șapte la sfârșitul celui de-al treilea trimestru.

Alphabet (Google) a reintrat în top 10 la sfârșitul trimestrului al treilea ca a opta cea mai deținută acțiune pe platforma eToro, după ce a raportat câștiguri extraordinare în al doilea trimestru.

"Cele patru mari acțiuni din domeniul tehnologiei, Apple, Amazon, Microsoft și Alphabet au raportat o creștere medie de 27% a veniturilor din al doilea trimestru față de aceeași perioadă a anului precedent și o creștere de 81% a câștigurilor, ceea ce arată evoluția puternică a pieței. Creșterea din al doilea trimestru al Alphabet a fost, de asemenea, impresionantă, subliniind că, în acest caz, instinctele investitorilor individuali au fost corecte iar aceștia sunt acum răsplătiți", a adăugat Laidler.

Născută în România și listată la bursă în aprilie, compania de automatizare robotizată a proceselor UiPath, a avansat pe locul al doilea în T3, după ce în trimestrul al doilea s-a clasat pe locul al treilea în preferințele românilor. Apple și Amazon își păstrează poziția în top, clasându-se pe locurile cinci și respectiv nouă în topul celor mai populare acțiuni deținute de investitorii români, în timp ce Microsoft a urcat pe 10, intrând în top, de pe locul 11, unde s-a clasat  în T2.

Cele mai populare acțiuni printre clienții eToro la nivel global T3 2021

 

 

Poziție

(Q3 2021)

Acțiune

 

 

Poziție  Q2 2021

 

 

Poziție  Q3 2020

1

Tesla Motors, Inc.

 

1

1

2

Nio Inc.

 

2

4

3

Apple

 

3

2

4

Amazon

 

4

3

5

GameStop Corp

 

5

218

6

Alibaba

 

7

11

7

Microsoft

 

10

5

8

Alphabet

 

11

6

9

Palantir Technologies Inc

 

6

105

10

Coinbase Global Inc

 

 

8

N/a

 

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
actiuni
piata de capital