Noi tranzacții la Farmaceutica Remedia Deva. Ionica Mirela Pavel (Pharmnet) se apropie de deținerea unui sfert din acțiunile companiei

Noi tranzacții la Farmaceutica Remedia Deva. Ionica Mirela Pavel (Pharmnet) se apropie de deținerea unui sfert din acțiunile companiei
scris 21 mar 2018

După achiziții successive, Ionica Mirela Pavel (Pharmnet) își majorează deținerea la Farmaceutica Remedia Deva la peste 24,13%.

Interes pentru Farmaceutica Remedia Deva (RMAH), acțiunile companiei fiind în această lună obiectul unor tranzacții consistente la Bursa de Valori București. Ionica Mirela Pavel, din familia care controlează compania Pharmnet București, a plătit echivalentul a aproape 600.000 de euro pentru a-și majora semnificativ deținerea la societatea în acționariatul căreia a intrat vara trecută.

Potrivit unei notificări de astăzi către piață a intermediarului tranzacției, IFB Finwest, ieri Pavel a cumpărat 495.000 de acțiuni la prețul de 0,4500 lei/acțiune, valoarea schimbului ridicându-se astfel la aproape 223.000 de lei. Ca și cea mai mare parte a transferurilor recente, și acesta a fost efectuat în piața deal.

Biofarm vrea să distribuie jumătate din profitul net obținut în 2017 sub formă de dividende. Randament net de 6% CITEȘTE ȘI Biofarm vrea să distribuie jumătate din profitul net obținut în 2017 sub formă de dividende. Randament net de 6%

Consolidare: cumpărătorul a ajuns să dețină un pachet de 25,60 milioane acțiuni Farmaceutica Remedia, reprezentând 24,13% din totalul acțiunilor companiei din Deva, conform datelor agregate de Profit.ro pe baza raportărilor către bursă. La prețul ultimei tranzacții majore, valoarea participației lui Pavel se ridică la 11,52 milioane lei (2,47 milioane euro), iar capitalizarea de piață a companiei se cifrează la 47,74 milioane lei (10,23 milioane euro).

Cea mai mare parte a vânzărilor către Pavel au fost realizate de majoritarul Tarus Media SRL, prin care Valentin-Norbert Țăruș controlează această companie.

SIF Banat Crișana, vânzătorul cel mare în oferta de răscumpărare de la Bermas Suceava CITEȘTE ȘI SIF Banat Crișana, vânzătorul cel mare în oferta de răscumpărare de la Bermas Suceava

Cumpărătoarea a intrat în acționariatul companiei din Deva în luna iunie a anului trecut când a cumpărat de la societatea AHG Vermogensverwaltungs GmbH, înregistrată la Cottbus, în Germania, vehicul de investiții al omului de afaceri Lutz Stache, un pachet reprezentând 16,48% din acțiuni. Suma totală plătită atunci celui care era în cărți în 2009 pentru preluarea clubului de fotbal Rapid București a fost de 3,90 milioane lei.

Ionica Mirela Pavel este asociată în companiile Pharmnet, distribuitori de medicamente, controlate de omul de afaceri Bogdan Pavel și care au înregistrat o evoluție explozivă a afacerilor în anul 2016.

Farmaceutica Remedia și-a triplat profitul net anul trecut la 3,84 milioane lei, față de cel de 1,27 milioane lei din 2016, pe fondul unei majorări de 38,06% a veniturilor totale din exploatare, la 353,10 milioane lei, de la 255,76 milioane lei din 2016.

viewscnt
Afla mai multe despre
pharmnet
farmaceutica remedia
bvb
bursa
ifb finwest