O sesiune ca și când bursa ar fi avut doar 2 emitenți: FP și Banca Transilvania

O sesiune ca și când bursa ar fi avut doar 2 emitenți: FP și Banca Transilvania
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 26 aug 2019

La BVB am consemnat o ședință cu lichiditate foarte mică și tranzacți concentrate pe 2 acțiuni. Indicii principali au pierdut câte aproximativ jumătate de procent.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Perioada de volume foarte slabe la Bursa de Valori București se prelungește. Debutul de săptămână a adus o sesiune în care rulajul pieței de acțiuni s-a situat la numai 15,67 milioane lei (3,31 milioane euro) și acela aglomerat de tranzacțiile cu doar 2 titluri.

Astfel, titlurile Băncii Transilvania (TLV) au coborât cu 0,85%, până la prețul de 2,3250 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de 2,78 milioane lei, acesta fiind singurul emitent din piața reglementată a care a cumulat o activitate de tranzacționare de aproape 1 milion de lei. Puțin sub acest reper a adunat volume Fondul Proprietatea (FP) într-o zi în care titlurile sale s-au corectat cu 0,45%, până la prețul de 1,1000 lei/acțiune. Pe acest emitent am consemnat și singurul transfer special din piața deal, în valoare de 2,19 milioane lei.

Trump a vorbit la telefon cu șefii celor mai mari bănci americane, după căderea bursieră de la jumătatea săptămânii CITEȘTE ȘI Trump a vorbit la telefon cu șefii celor mai mari bănci americane, după căderea bursieră de la jumătatea săptămânii

Cei 2 emitenți, care au absorbit atât de multă lichiditate încât pe celalte acțiuni aproape nu s-a mai întâmplat nimic, au tras în jos întreaga piață. Indicele compozit BET Plus a pierdut 0,54%, iar indicele repșrezentativ BET a suferit un declin de 0,56%, până la nivelul de 9.044,48 de puncte. Sub aspect tehnic, indicele acțiunilor celor mai lichide acțiuni românești a trecut sub o aglomerare de medii mobile relevante în proporții Fibonacci care a funcționat ca suport dinamic în această lună și dă semnal că „urșii” încearcă să spargă decisiv acest reper, așa cum se vede pe graficul atașat.

O sesiune ca și când bursa ar fi avut doar 2 emitenți: FP și Banca Transilvania

Piața românească a fost în derivă și într-un context în care în piețele financiare internaționale a fost o volatilitate deosebită. Dacă la debut, în sesiunea asiatiucă a fost un val e vânzări agresive, ulterior piața a mai recuperat. În Europa, închiderile au fost mixte: +0,44% indicele Euro Stoxx 50, -0,47% pentru indicele FTSE100 de la Londra, +0,45% pentru indicele CAC40 de la Paris, +0,40% pentru indicele DAX30 de la Frankfurt, -0,25% pentru indicele WIG20 de la Varșovia, +0,36% pentru indicele BUX de la Budapesta și -0,59% pentru indicele PX de la Praga.

La București, indicii sectoriali au supraperfomat pieței, respectiv o depreciere de 0,34% a indicelui BET-NG și un declin de 0,26%, până la nivelul de 40.237,26 de puncte.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
fondul proprietatea