Oferta de preluare la Ves Sighișoara se va derula la un preț sub cel de piață din ultimele 7 săptămâni

Oferta de preluare la Ves Sighișoara se va derula la un preț sub cel de piață din ultimele 7 săptămâni
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 11 mar 2016

Chimpsort inițiază oferta publică de preluare a Ves Sighișoara la prețul de 0,0470 lei/acțiune, operațiunea urmând să se defășoare în perioada 16 martie - 5 aprilie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Autoritatea de Supraveghere Fiannciară (ASF) a dat ieri undă verde ofertei publice de preluare pentru un pachet de 68,39 milioane acțiuni, reprezentând 57,56% din capitalul social al producătorului de vase emailate Ves Sighișoara (VESY).

Oferta urmează să fie derulată firma Chimsport Orăștie, controlată de omul de afaceri Alexandru Farcaș, ce deține 42,44% din titlurile Ves Sighișoara. Prețul de piață este de 0,0470 lei/acțiune, cu 13,91% mai mic decât prețul închiderii de ieri de la Bursa de Valori București de 0,0546 lei/acțiune.

Titlurile cu simbolul VESY au început să urce la sfârșitul lunii ianuarie, în contextul anunțului că o ofertă de preluare va avea loc. Prețul a fost propulsat din zona de 0,044 lei/acțiune către niveluri între 0,050 lei/acțiune și 0,055 lei/acțiune. Deși așteptările în piață au fost mai mari, având în vedere evoluția de preț, totuși reacția nu a existat inițial, iar prima oră de tranzacționare nu a adus tranzacții pe acest emitent.

Operațiunea de piață urmează să se deruleze în perioada 16 martie - 5 aprilie, conform documentelor aferente ofertei publicate pe portalul BVB. La prețul de 0,0470 lei/acțiune al ofertei care urmează să fie intermediată de BT Securities, valoarea de piață a companiei ar fi de 5,58 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
ves sighisoara
bvb
asf
oferta de preluare
opp
bursa
chimsport
alexandru farcas