Petrolul se scumpește pentru a doua zi, în contextul îngrijorărilor legate de impactul uraganului Irma

Petrolul se scumpește pentru a doua zi, în contextul îngrijorărilor legate de impactul uraganului Irma
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 6 sep 2017

Cotațiile petrolului au avansat miercuri pentru a doua zi consecutiv, pe fondul îngrijorărilor privind un eventual impact al uraganului Irma asupra producției din SUA, precum și în contextul cererii în creștere din partea rafinăriilor de pe coasta Golfului Mexic, care au fost afectate săptămâna trecută de uraganul Harvey.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Brentul, de referință pe piața globală, s-a apreciat cu 1,26%, la 54,25 dolari/baril, cea mai ridicată cotație începând cu 23 mai, potrivit datelor investing.com. Prețul petrolului WTI a crescut cu 1,2% la 49,24 dolari/baril, nivel ce nu a mai fost atins din prima parte a lunii trecute.

Ieri, barilul de Brent s-a apreciat cu aproape 2%, iar WTI cu 2,64%.

Apocalipsa după Uraganul Harvey. 200 de petroliere blocate în portul Houston, o treime din rafinăriile americane, afectate și o explozie CITEȘTE ȘI Apocalipsa după Uraganul Harvey. 200 de petroliere blocate în portul Houston, o treime din rafinăriile americane, afectate și o explozie

Creșterea cotațiilor are loc în contextul în care investitorii se pregătesc pentru eventualitatea repetării scenariului de săptămâna trecută, când uraganul Harvey a devastat statele Texas și Luisiana și cauzat închiderea rafinăriilor din regiune, scrie MarketWatch.

Uraganul Irma, mult mai puternic ca Harvey, este așteptat să ajungă pe coasta din sudul Floridei sâmbătă, însă momentan traiectoria acestuia nu este certă.

La evoluția de astăzi a contribuit și cererea de țiței din partea rafinăriilor din Golful Mexic, care și-au reluat activitatea, precum și comentariile ministrului rus al Energiei, Aleksandr Novak.

Novak a sugerat, marți, că Rusia și Arabia Saudită ar fi putea fi de acord să prelungească din nou înțelegerea încheiată anul trecut privind plafonarea producției de petrol. Acordul semnat în noiembrie 2016 de OPEC, Rusia și alți mari exportatori de petrol a fost extins în mai cu 9 luni, până în martie 2018.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
cotatii
uraganul irma
rafinarii