Piața de la BVB a fost letargică în primele două ore de tranzacționare

Piața de la BVB a fost letargică în primele două ore de tranzacționare
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 19 oct 2015

Rulajele de la Bursa de Valori București au însumat doar 2,3 milioane de lei și niciun emitent nu a depășit o valoare a schimburilor de un milion de lei. Investitorii nu au reacționat nici măcar la publicarea rezultatelor OMV Petrom, acțiunea cu simbolul SNP abia întrunind schimburi de 3.000 de lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Absența investitorilor de retail, în general primii care reacționează la deschiderea bursei, s-a resimțit la BCB și astăzi, când nici măcar publicarea rezultatelor financiare la emitentul cu cea mai mare capitalizare nu a reușit să miște piața. Până la orele prânzului, transferurile abia au depășit 2,3 milioane de lei, investitorii fiind insensibili la publicarea raportului trimestrial al OMV Petrom (SNP). Acțiunea companiei petroliere abia adunase schimburi cu puțin sub 3.000 de lei, ceea ce nu a reușit nici să miște cotația, aceasta fiind la nivelul de 0,331 lei/acțiune, marginal sub referința de vineri, conform platformei de tranzacționare a IFB FInwest.

Cel mai lichid dintre emitenți, SIF Transilvania (SIF3), însuma schimburi de 0,74 milioane de lei, pe fondul unei aprecieri a cotației de un procent. Pe locul doi, în topul tranzacțiilor, se regăsea Fondul Proprietatea (FP), însă volumele erau și aici de 0,53 milioane de lei.

Slăbiciunea pieței se resimte și la nivelul volatilității. În afară de titlurile Erste Group AG (EBS), care avansau cu 2,61%, și cele ale Teraplast SA Bistrița (TRP), care scad cu aproximativ 3%, niciun alt simbol din primele 20 cele mai tranzacționate nu aveau deviații mai mari de un procent față de nivelurile de închidere ale săptămânii precedente.

viewscnt
Afla mai multe despre
bvb
omv petrom
sif transilvania
fondul proprietatea
erste