„Porcușorul” cu bani pus de-o parte, în vacanța de vară. Nu intră capital la BVB

„Porcușorul” cu bani pus de-o parte, în vacanța de vară. Nu intră capital la BVB

Sursa foto: Branko Devic / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 16 iul 2020

Simptomatic pentru perioada de vară, bursa românească a avut o nouă ședință cu volume foarte mici.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

După prăbușirea cotațiilor din luna martie, revenirea cotațiilor a fost foarte puternică la Bursa de Valori București, astfel încât și apetitul pentru acumulare – lesne de observat la prețurile mai coborâte din primăvară – a dispărut. Retragerea din piață a instituționalilor și etapa vacanței de vară doboară încă și mai mult volumele.

Rulajul pieței de acțiuni a fost astăzi unul din cele mai slabe ale perioadei, de 17,66 milioane lei (3,65 milioane euro). În contextul numărului limitat al ordinelor, nici piața nu a avut dinamică. Indicele compozit BET Plus a pierdut 0,17% și indicele reprezentativ BET a coborât cu 0,15%, până la nivelul de 8.426,66 puncte. Oscilația modestă nu are semnificație tehnică, indicele celor mai vizibile acțiuni românești încă evoluează sub media mobilă exponențială de 55 de zile (EMA55).

„Porcușorul” cu bani pus de-o parte, în vacanța de vară. Nu intră capital la BVB

Piața a fost trasă în jos de corecția abruptă, de 2,55%, a titlurilor Fondul Proprietatea (FP), care au închis la prețul de 1,1450 lei/acțiune, o sesiune în care au cumulat schimburi de 2,11 milioane lei. La același capitol al fondurilor închise de investiții, titlurile SIF Oltenia (SIF5) au câștigat 0,46%, până la prețul de 2,1800 lei/acțiune, la o zi după ce emitentul a anunțat că derulează o ofertă de răscumpărare pentru 3,95% din titluri la prețul de 2,7500 lei/acțiune. Astăzi, ASF a amendat cu câte 60.000 de lei un număr de 4 membri ai Consiliului de Administrație, inclusiv președintele Tudor Ciurezu pentru încălcarea drepturilor unor acționari.

Profit LIVE TV – Să ajutăm businessul. CEO 2Performant: Listarea la bursă va fi una tehnică, urmată de o majorare de capital. Vizite la bursa din Londra și Nasdaq CITEȘTE ȘI Profit LIVE TV – Să ajutăm businessul. CEO 2Performant: Listarea la bursă va fi una tehnică, urmată de o majorare de capital. Vizite la bursa din Londra și Nasdaq

Din reacțiile de sens contrar ale Fondului Proprietatea și SIF, indicele financiar BET-FI a fost aproape neclintit: -0,01% pentru o închidere la nivelul de 41.105,48 puncte. Celălalt indice sectorial, BET-NG, a avut o apreciere de 0,66%, într-o zi în care cel mai important emitent din structura sa, OMV Petrom (SNP), a câștigat 1,26% la nivelul capitalizării bursiere, prețul de închidere al titlurilor sale fiind de 0,3222 lei/acțiune într-o sesiune în care au adunat transferuri de 1,42 milioane lei.

La același capitol energetic, titlurile Transgaz Mediaș (TGN) au avut un ricoșeu de 1,41%, până la prețul de 287,00 lei/acțiune, pe al 2-lea rulaj al pieței de 2,58 milioane lei. Cele mai mari tranzacții ale zilei, de 4,52 milioane lei, titlurile Băncii Transilvania (TLV) au urcat cu 0,24%, până la prețul de 2,1000 lei/acțiune.

Schimburi de 878.000 de lei, peste media obișnuită a respectivului emitent, am consemnat pe titlurile Bittnet Systems (BNET) care au avansat cu 0,42%, până la prețul de 1,1850 lei/acțiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
omv petrom
fondul proprietatea
transgaz
sif oltenia