Povești cu Dow Jones la BVB

Povești cu Dow Jones la BVB

Indicele reprezentativ al Bursei de la New York a fost urmărit intens de investitorii de la BVB.

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 19 aug 2021

Într-o sesiune cu lichiditate slabă pentru acțiunile românești, 3 instrumente financiare având activ suport indicele reprezentativ american Dow Jones Average Industrial au ocupat poziții în top 4 tranzacționare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

După ce cea mai mare parte a companiilor listate au oferit deja rezultatele, investitorii activi la Bursa de Valori bucurești au ezitat să inițieze cumpărări mai consistente, în condițiile în care indicii principali se află deja într-o zonă de maxime. Aceasta rezultă într-o gripare a lichidității și cotații în derivă.

Rulajul pieței de acțiuni a fost de numai 27,59 milioane lei (5,60 milioane euro) și acesta asigurat în proporție de peste un sfert de transferurile însumând 7,60 milioane lei pe titlurile Băncii Transilvania (TLV) care au staționat la prețul de 2,9800 lei/acțiune.

Reducere cu 60% a profitului Electrica ca urmare a creșterii costului cu achiziția de energie CITEȘTE ȘI Reducere cu 60% a profitului Electrica ca urmare a creșterii costului cu achiziția de energie

Aparentul vid a lăsat ca locurile 2-4 în clasamentul tranzacțiilor să fie ocupate de produse structurate de tip turbo emise de BRK Financial Group (BRK) și având activ suport indicele Dow Jones Average Industrial. O volatilitate mai mare la New York Stock Exchange a intensificat activitatea pe acest segment al certificatelor pe care s-au realizat schimburi însumând 13,45 milioane lei (2,73 milioane euro), semnfiicativ pentru media obișnuită pentru această piață.

Cu un declin mediu măsurat pe indicele de profil BET-NG de 1,12%, sectorul energetic a dat tonul deprecierilor în piață. Cele mai lichide titluri de la această categorie au avut închideri sub referință: -1,39%, până la prețul de 32,00 lei/acțiune, pentru titlurile Romgaz Mediaș (SNG), care au cumulat tranzacții de 2,52 milioane lei, și -0,68%, până la prețul de 29,35 lei/acțiune, pentru titlurile Nuclearelectrica (SNN) care au adunat volume echivalente cu 1,92 milioane lei.

Sunt mișcări care au determinat un recul de 0,68% al indicelui compozit BET Plus și o coborâre cu 0,69% a indicelui reprezentativ BET, care la nivelul de 12.054,64 puncte a trecut sub media mobilă exponențială de 5 zile (EMA5), cea care desemnează tendința pe termen scurt (momentum).

Povești cu Dow Jones la BVB

Pe de altă parte, indicele financiar BET-FI a alunecat cu doar 0,01% sub valoarea de miercuri, respectiv la nivelul de 51.601,03 puncte. Este o tendință atenuată față de restul pieței în circumstanțele în care cel mai important titlu din structura sa, cel al Fondului Proprietatea (FP), a avansat cu 0,22%, până la prețul de 1,8400 lei/acțiune, pe transferuri de 2,02 milioane lei.

După volume excepționale cu o zi înainte, echivalent cât pentru 13,58% din capitalul social, titlurile iHunt Technologies (HUNT) s-au aflat în continuare pe primul loc în piața AeRO, cu schimburi însumând 1,49 milioane lei. Cotația a suferit un declin de 2,50%, până la un preț de 1,3650 lei/acțiune care conferă companiei o capitalizare de piață de 96,23 milioane lei (19,53 milioane euro).

Au mai depășit un reper al tranzacțiilor de 1 milion de lei 3 emitenți. Astfel, titlurile TeraPlast Bistrița (TRP) s-au corectat cu 1,18%, până la prețul de 1,0040 lei/acțiune, titlurile MedLife (M) s-au depreciat cu 2,12%, până la prețul de 16,15 lei/acțiune, și titlurile One United Properties (ONE) au pierdut 1,28%, până la prețul de 1,9300 lei/acțiune care este cu 3,50% sub cel de 2,0000 lei/acțiune al ofertei publice de listare derulată în prima parte a acestei veri.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
teraplast