Prețurile petrolului scad din cauza producției mari din SUA și a marcării profiturilor

Prețurile petrolului scad din cauza producției mari din SUA și a marcării profiturilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 apr 2017

Prețurile petrolului sunt în declin luni, din cauza creșterii producției în Statele Unite și a investitorilor care își marchează profiturile după câștigurile din ultimele ședințe de tranzacționare, transmite MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La bursa din New York, contractele futures cu livrare în luna mai sunt în declin cu 0,9%, la 52,71 dolari pe baril, arată news.ro.

Cotația petrolului Brent, de referință la londra, este în coborâre cu 0,9%, la 55,4 dolari pe baril.

Volumul tranzacțiilor este redus, multe burse mari fiind închise pentru sărbătoarea Paștelui.

Cererea de petrol este descurajată de date care arată că numărul platformelor de exploatare a petrolului din SUA a crescut pentru a 13-a săptămână, în săptămâna încheiată pe 13 aprilie, la 683, cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani.

Creșterea producției în SUA este un pericol major pentru eforturile OPEC de a echilibra piața prin reducerea livrărilor.

OPEC și alți 11 producători de petrol din afara organizației au convenit la sfârșitul anului trecut să reducă livrările în prima jumătate a lui 2017.

După patru luni de aplicare a acordului, OPEC a anunțat că producția sa a scăzut cu 153.000 de barili pe zi, la o medie de 31,93 milioane de barili pe zi.

Cotațiile petrolului au crescut săptămâna trecută, după ce publicația Wall Street Journal a relatat că Arabia Saudită susține extinderea acordului.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
bursa