Romcarbon trece pe pierdere la T1

Romcarbon trece pe pierdere la T1
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 14 mai 2019

Pe fondul unor încasări în stagnare, Romcarbon Buzău, lider în piața românească a reciclărilor de mase plastice, a trecut pe un rezultat negativ în primele 3 luni ale anului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Romcarbon Buzău (ROCE) a realizat în primul trimestru vânzări nete de 47,86 milioane lei, cu 0,60% mai mici decât cele de 48,15 milioane lei din perioada similară a anului trecut. Cheltuielile cu materiile prime au fost reduse cu 4,06%, la 33,09 milioane lei, de la 34,49 milioane lei: Prin contrast, costurile cu beneficiile angajaților au crescut cu 2,89%, la 9,26 milioane lei, de la 9,00 milioane lei.

În Adunarea Generală a Acționarilor de bilanț de anul trecut, directorul general Radu Andrei reclama faptul că este tot mai dificilă recrutarea forței de muncă în domeniul maselor plastice. „Toți vor să plece afară”, sintetiza realitatea lipsei de pretendenți șeful executiv al companiei care l-a pierdut la începutul anului trecut de la conducere pe acționarul majoritar, taiwanezul Hung Ching Ling, decedat în Asia.

Romcarbon a trecut pe pierdere, cu un rezultat negativ de aproximativ 626.000 de lei, față de câștigul net de 1,14 milioane lei obținut în primele 3 luni ale anului trecut. Pe întreg anul 2018, societatea a obținut un câștig net de 4,80 milioane lei, doar marginal peste cel din exercițiul financiar precedent.

AGA-maraton la SIF Oltenia, în atmosferă de ostilitate. Deși a mutat câștigător în tranzacțiile cu acțiuni bancare, poziția președintelui Ciurezu se clatină la „asaltul” SIF Banat Crișana CITEȘTE ȘI AGA-maraton la SIF Oltenia, în atmosferă de ostilitate. Deși a mutat câștigător în tranzacțiile cu acțiuni bancare, poziția președintelui Ciurezu se clatină la „asaltul” SIF Banat Crișana

La data de 31 martie, activele totale ale Romcarbon se ridicau la 256,60 milioane lei, în urcare cu 1,29% față de cele de 253,34 milioane lei de la 1 ianuarie 2019. În același interval de raportare, datoriile totale, în cea mai mare parte împrumuturi bancare de la UniCredit Bank și BRD Groupe Societe Generale, s-au majorat cu 3,35%, la 120,03 milioane lei, de la 116,15 milioane lei.

Romcarbon, fimă specializată în prelucrarea de mase plastice și lider în piața de reciclare, este listată la cota Bursei de Valori București și la prețul de închidere de ieri de 0,1240 lei/acțiune, are o capitalizare de piață de 32,75 milioane lei (6,88 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
romcarbon
bvb
bursa
brd
unicredit