Șantierul Naval Orșova anunță că are contracte de 5 milioane euro în Olanda pentru construcția a 2 nave. Acțiunile explodează la bursă

Șantierul Naval Orșova anunță că are contracte de 5 milioane euro în Olanda pentru construcția a 2 nave. Acțiunile explodează la bursă

Sursa foto: Anna Saifulina | Dreamstime.com

scris 10 iun 2021

Șantierul Naval Orșova anunță că pentru 2022 are termen de livrare a unor nave în Olanda. Titlurile companiei explodează la bursă.

Șantierul Naval Orșova (SNO) a semnat două contracte, cu valoare totală de 5,22 milioane euro, cu firmele Rensen-Driessen Shipbuilding și TEAMCO Shipyard din Olanda, urmând ca până în anul următor să livreze 2 nave fluviale. Reacția a fost promptă la Bursa de Valori București, unde, la jumătatea orarului, se tranzacționau la nivelul de 7,8500 lei/acțiune. Intraday, creșterea a fost și de 10%.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!

Compania a realizat în primul trimestru venituri totale operaționale de 30,66 milioane lei, cu 160,05% mai mari decât cele de 11,79 milioane lei din perioada similară a anului trecut. În același interval de raportare, cheltuielile totale operaționale au crescut cu 171,99%, la 29,62 milioane lei, de la 10,89 milioane lei.

Astfel, societatea a obținut un rezultat net atribuibil acționarilor de 1,51 milioane lei, dublu față de cel de aproximativ 746.000 de lei de la T1 2020. Pe întreg anul trecut, câștigul net a fost de 3,78 milioane lei.

Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare CITEȘTE ȘI Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare

La data de 31 martie, activele totale ale companiei erau de 110,83 milioane lei, cu 1,16% mai mari decât de cele de 109,05 milioane lei de la sfârșitul anului trecut. În aceeași perioadă, datoriile totale au urcat cu 1,97%, la 11,91 milioane lei, de la 11,68 milioane lei.

Șantierul Naval Orșova, companie controlată de SIF-uri (cea mai mare deținere, marginal sub 50%, o are SIF Transilvania), este listată la cota Bursei de Valori București unde, la ultimul preț intermediar,  de 8,9500 lei/acțiune, ar avea o capitalizare de piață de 89,67 milioane lei (18,92 milioane euro), mai mult decât dublă față de cea din utlima parte a anului 2020.

viewscnt
Afla mai multe despre
santierul naval orsova
sif transilvania
bvb
bursa