Șantierul Naval Orșova distribuie dividende cu randament de 20%

Șantierul Naval Orșova distribuie dividende cu randament de 20%

Sursa foto: Teresa Kenney / dreamstime.com

scris 15 mar 2021

Societate aflată în portofoliul SIF-urilor, Șantierul Naval Orșova repartizează către acționari 93% din profitul net al anului trecut și vine inclusiv cu dividende suplimentare de peste 7 milioane lei.

Consiliul de Administrație al Șantierului Naval Orșova (SNO) a convocat pentru 16-17 aprilie Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor, pe ordinea de zi fugurând și o distribuție semnificativă de numerar către acționari.

Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice CITEȘTE ȘI Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice

Astfel, propunerea este ca emitentul să distribuie din profitul net de 4,65 milioane lei suma de 4,34 milioane lei sub formă de dividende. Valoarea dividendului brut este de 0,38 lei/acțiune. În plus, Șantierul Naval Orșova are în vedere distribuirea de dividende suplimentare în valoare de 7,08 milioane lei, respectiv un dividend brut. Cele 2 dividende poartă la nivel agregat și dacă le raportăm la ultimul preț de închidere de 4,8000 lei/acțiune un randament net de 19,79%. Abele ar urma să aibă ca dată a plății ziua de 30 iunie.

Grupul Agroland pregătește listarea pe bursă a unei alte companii CITEȘTE ȘI Grupul Agroland pregătește listarea pe bursă a unei alte companii

Companie controlată de SIF-uri (cea mai mare deținere, marginal sub 50%, o are SIF Transilvania) și la ultima cotație are pe bursă o capitalizare de piață de 54,83 milioane lei (11,22 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
santierul naval orsova
sif transilvania
bvb
bursa
dividende