Scăderile bursiere trimit pe pierdere la T1 casa de brokeraj BRK Financial Group

Scăderile bursiere trimit pe pierdere la T1 casa de brokeraj BRK Financial Group

Sursa foto: Engdao Wichitpunya | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 16 mai 2022

Deși a obținut în primele 3 luni un profit net aproape dublu față de perioada similară a anului trecut, BRK Financial afișează pierdere, rezultată din declinul titlurilor din portofoliu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cum se poate menține și dezvolta pe piață un brand românesc va fi explicat la Videoconferința Profit.ro - Branduri românești - Made in Romania 
post criză.

Evenimentul, organizat împreună cu Lensa și Grupul Nordis, este programat pentru 23 mai, urmând să fie transmis în direct și la PROFIT NEWS TV

DETALII AICI

BRK Financial Group (BRK) a realizat în primul trimestru venituri din activități de bază de 3,33 milioane lei, în creștere cu 32,67% față de cele de 2,51 milioane lei din exercițiul financiar precedent. Dintre acestea, 2,92 milioane lei au fost reprezentate de veniturile din comisioane într-un interval în care, la declanșarea conflictului militar din Ucraina, la Bursa de Valori București am consemnat volume excepționale.

Scăderile bursiere subsecvente au adus pe pierdere casa de brokeraj clujeană. Astfel, societatea a reevaluat în scădere (echivalent 2,68 milioane lei) deprecierile din protofoliu, dar a inclus și tranzacții închise în pierdere, de aproximativ 816.000 de lei.

PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Scenariul inițial era unul rezonabil, de creștere cu 2,1% pentru PIB-ul României. Acum este în revizuire în jos și vedem de la o zi la alta că apar schimbări CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Scenariul inițial era unul rezonabil, de creștere cu 2,1% pentru PIB-ul României. Acum este în revizuire în jos și vedem de la o zi la alta că apar schimbări

Acesta este contextul în care BRK Financial afișează o pierdere trimestrială de 2,68 milioane lei, față de profitul net de 10,74 milioane lei de la T1 2021.

La data de 31 martie, activele totale se ridicau la 257,78 milioane lei, cu 3,52% mai mari decât cele de 249,00 milioane lei de la sfârșitul anului trecut. În același interval de raportare, datoriile totale au avansat cu 8,20%, la 172,65 milioane lei, de la 159,57 milioane lei. La jumătatea lunii trecute, BRK Financial a semnat un contract cu CEC Bank pentru o facilitate de credit cu un plafon de 22,00 milioane lei.

Emitentul a fost listat la cota Bursei de Valori București în toamna anului 2006 sub numele SSIF Broker Cluj (BRK) și are un acționariat dispersat. Societatea a inițiat un program de răscumpărare pentru un număr de 6,00 milioane acțiuni proprii, echivalent a 1,77% din capitalul social. La ultimul preț de închidere, de 0,2000 lei/acțiune, capitalizarea bursieră a BRK se ridică la 67,55 milioane lei (13,66 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
brk financial
bvb
bursa