Ședință de revenire la BVB. Volumele sunt foarte mici

Ședință de revenire la BVB. Volumele sunt foarte mici
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 2 apr 2020

Bursa românească înregistrează un avans de 1,4% la debutul sesiunii de tranzacționare, însă rulajele sunt într-atât de mici încât o acțiune a unei companii de pe bursa de la Viena, listată doar secundar la BVB, este pe locul 2 în topul lichidității.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

După ședința de vânzări de ieri, piețele europene au un debut pozitiv la deschidere și acesta este contextul în care, în prima oră de tranzacționare, și pe bursa românească indicele reprezentativ BET avansa cu 1,38%, întorcându-se peste reperul de 7.500 de puncte. Este o mișcare care se realizează pe volume foarte mici.

Banca centrală a Egiptului limitează retragerile de bani de la bănci, în contextul epidemiei de coronavirus CITEȘTE ȘI Banca centrală a Egiptului limitează retragerile de bani de la bănci, în contextul epidemiei de coronavirus

Titlurile Fondul Proprietatea (FP), care staționează la prețul de 1,0800 lei/acțiune, cu transferuri de 1,72 milioane lei, sunt singurele care au adunat schimburi peste reperul de 1 milion de lei. De fapt, pe locul 2 în clasamentul tranzacțiilor, având volume echivalente cu aproximativ 547.000 de lei, se află titlurile Erste Group AG (EBS), care au ca piață principală cea de la Viena și care scad cu 1,42%, până la prețul de 77,64 lei/acțiune.

Notabil, titlurile OMV Petrom (SNP) au o revenire de 3,33%, până la prețul de 0,2950 lei/acțiune, în contextul în care și cotațiile internaționale ale țițeiului au un ricoșeu de 6% din minimele ultimilor 18 ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
bvb
bursa
omv petrom
fondul proprietatea
petrol
erste