Sesiune anostă la BVB. Unele din cele mai mici violume din acest an și mișcare redusă la nivelul principalului indice

Sesiune anostă la BVB. Unele din cele mai mici violume din acest an și mișcare redusă la nivelul principalului indice

Sursa foto: BVB

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 12 oct 2022

Lichiditatea a fost foarte redusă pe bursa românească, unde numai 3 acțiuni au depășit reperul unor tranzacții de 1 milion de lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Presiunea la vânzare a persistat și astăzi în piețele internaționale, unde indicii cei mai importanți din SUA și Europa nu au avut puterea unei reveniri și orice mișcare ascendentă a fost rapid respinsă de „urși”. Acesta este contextul în care și la BVB apetitul la cumpărare a fost redus.

Rezultatul a fost o ședință cu lichiditate foarte mică. Dacă în ziua precedentă un transfer de tip deal cu acțiuni Transilvania Investments (TRANSI) a salvat aparențele, acum piața s-a dezvăluit ca un loc lăsat în părăsire de investitori. Rulajul pieței de acțiuni a fost de numai 14,91 milioane lei (3,02 milioane euro), unul din cele mai mici din acest an.

ULTIMA ORĂ Ministerul Finanțelor cere Fondului Proprietatea să decidă listarea acțiunilor doar la Bursa din București, dar și ca banii să îi fie dați în maximum 3 luni, ca un dividend special CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Ministerul Finanțelor cere Fondului Proprietatea să decidă listarea acțiunilor doar la Bursa din București, dar și ca banii să îi fie dați în maximum 3 luni, ca un dividend special

În absența ordinelor mai consistente, piața a fost în derivă, cu oscilații modeste ale indicilor principali și închideri divergente pentru indicii sectoriali: -0,09% pentru indicele compozit BET-XT, +0,54% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 46.837,36 puncte, -0,82% pentru indicele energetic BET-NG și -0,19% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 10.644,37 puncte este pe un impuls negativ care a ajuns la cea de-a 6-a sesiune „roșie” consecutivă.

Sesiune anostă la BVB. Unele din cele mai mici violume din acest an și mișcare redusă la nivelul principalului indice

În linie cu tendința descendentă a pieței, titlurile Fondul Proprietatea (FP) au pierdut 0,35%, până la prețul de 1,7080 lei/acțiune, pe cele mai mari transferuri ale zilei, de 4,22 milioane lei, iar titlurile OMV Petrom (SNP) au coborât cu 1,65%, până la prețul de 0,4180 lei/acțiune, pe o activitate de 3,21 milioane lei.

Pe contrasens față de restul pieței, titlurile Băncii Transilvania (TLV) au avut o revenire de 1,28%, până la prețul de 17,38 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 1,37 milioane lei. Ca și în celealte sesiuni ale săptămânii, schimburi consistente, de 3,06 milioane lei, am consemnat pe certificatele de tip turbo short emise de BRK Financial Group și având ca activ suport indicele american Dow Jones Average Industrial (BKDOWTSD8). Reperul unor tranzacții de 1 milion de lei a mai fost depășit și de titlurile de stat cu scadența în decembrie 2023 (2312A).

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
omv petrom
fondul proprietatea
titluri de stat