Sesiune de indecizie la bursă

Sesiune de indecizie la bursă

Sursa foto: BVB

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 27 oct 2022

Investitorii activi la BVB au fost nehotărâți, astfel încât, la finalul orarului de tranzacționare, indicii au consemnat deviații minore, volumele au fost foarte reduse, iar cele mai lichide acțiuni au avut închideri divergente.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Raliul din piețele financiare internaționale a întâmpinat rezistența vânzătorilor, însă chiar și în aceste condiții indicele Dow Jones Average Industrial de la New York și indicele DAX40 de la Frankfurt au atins pe parcursul zilei noi valori record în mișcarea ascendentă pe termen scurt.

La Bursa de Valori București, investitorii nu au avut puterea de a cupla acțiunile românești la raliul extern. Ezitarea la cumpărare este trădată de rulajul de numai 13,25 milioane lei (2,71 milioane euro) al pieței de acțiuni.

DECIZIE Mișcare majoră în curierat - NemoExpress, companie de 20 de ani pe piață, a intrat în insolvență CITEȘTE ȘI DECIZIE Mișcare majoră în curierat - NemoExpress, companie de 20 de ani pe piață, a intrat în insolvență

În absența unor ordine consistente, piața a fost în derivă, fără direcție. În top 10 al lichidității, 4 simboluri au terminat „pe verde”, 4 au acțiuni au avut deprecieri și 2 titluri au staționat pe nivelurile de referință ale sesiunii precedente.

De asemenea, indicii au avut fluctuații modeste: +0,06% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 47.392,45 puncte, -0,36% pentru indicele energetic BET-NG și -0,06% atât pentru indicele compozit BET-XT, cât și pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 10.799,78 de puncte este pe o reacție descedentă după testarea mediei mobile exponențiale de 21 de zile (EMA21), așa cum se vede pe graficul atașat.

Sesiune de indecizie la bursă

Cele mai mari volume, în echivalent 3,25 milioane lei, s-au înregistrat pe titlurile OMV Petrom (SNP), care au avansat cu 0,78%, până la prețul de 0,4495 lei/acțiune. Prin contrast, titlurile celuilalt producător de gaze naturale, Romgaz Mediaș (SNG), s-au corectat cu 1,29%, până la prețul de 38,30 lei/acțiune, pe transferuri de 1,92 milioane lei.

Reperul unor schimburi de 1 milion de lei a mai fost depășit de titlurile de stat cu scadența în octombrie 2024 (R2410A), de 2 instrumente de tip turbo având ca suport indicele american Dow Jones Average Industrial emise de BRK Financial Group și de acțiunile-fanion care au marcatun ultimul deceniu de tranzacționare de la BVB și care au avut închideri divergente: +0,23%, până la prețul de 1,7440 lei/acțiune, pentru titlurile Fondul Proprietatea (FP), și -0,11%, până la prețul de 17,52 lei/acțiune, pentru titlurile Băncii Transilvania (TLV).

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
brk financial