Sesiune de indecizie la bursă

Sesiune de indecizie la bursă

Sursa foto: BVB

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 6 apr 2023

La BVB, piața este într-o ezitare trădată de lichiditatea foarte mică, oscilațiile modeste ale indicilor principali și închiderile divergente ale celor mai tranzacționate acțiuni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

În ultima zi de tranzacționare înainte de Sărbătoarea Paștelui Catolic și Protestant, bursele lumii au arătat nehotărâre, un avans de aproximativ jumătate de procent al indicelui DAX40 din Germania fiind în contrapondere cu alunecarea frecvent în teritoriu negativ a celor mai importanți indici de la New York Stock Exchange.

Lipsa de direcție a fost o caracteristică și la Bursa de Valori București, unde titlurile TeraPlast (TRP) au avut un salt de 2,57%, până la prețul de 0,5980 lei/acțiune, pe a 2-a activitate a zilei, de 1,90 milioane lei, în timp ce acțiunile-fanion ale ultimului deceniu au înregistrat deprecieri: -0,47%, până la prețul de 2,1100 lei/acțiune, pentru titlurile Fondul Proprietatea (FP), ce au adunat tranzacții de 5,86 milioane lei, și -1,21%, până la prețul de 19,55 lei/acțiune, pentru titlurile Băncii Transilvania (TLV), care au însumat schimburi de 1,86 milioane lei.

EXCLUSIV Operațiune surpriză - Pink Post, principal concurent al Poștei Române, și Inform Lykos, lider în România la produse tipărite, au fost integrate într-o companie unde grecii au 50,1% și care va fi listată la Bursa București CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Operațiune surpriză - Pink Post, principal concurent al Poștei Române, și Inform Lykos, lider în România la produse tipărite, au fost integrate într-o companie unde grecii au 50,1% și care va fi listată la Bursa București

Cele 2 simboluri au avut puterea de a trage sub referință, chiar dacă numai cu un declin de 0,02%, indicele reprezentativ BET care a închis la nivelul de 12.332,67, o pauză, după un impuls ascendent de 4 sesiuni evidențiat pe graficul atașat.

Sesiune de indecizie la bursă

La drept vorbind, nici nu au fost ordinele care să miște piața. Rulajul pieței de acțiuni a fost de numai 17,05 milioane lei (4,35 milioane euro), la mai puțin de jumătate față de media ultimilor ani.
Indicii sectoriali au avut aprecieri, respectiv un avans de 0,25% al indicelui financiar BET-FI care a închis la nivelul de 50.372,43 de puncte, și un câștig de 0,42% al indicelui energetic BET-NG la care un aport l-a avut și creșterea de 0,63%, până la prețul de 0,4830 lei/acțiune, a titlurilor OMV Petrom (SNP), care au adunat volume echivalente cu 1,83 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
omv petrom
fondul proprietatea
nuclearelectrica