Sesiune de indecizie la bursă. Activitate sporită pe piața certificatelor

Sesiune de indecizie la bursă. Activitate sporită pe piața certificatelor

Sursa foto: Maciek905 | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 11 mai 2022

Acțiunile principale de la BVB au avut închideri divergente, însă indicele BET a reușit să schițeze o revenire.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Un puseu de vânzare la New York Stock Exchange a precipitat coborârea indicelui S&P500 către reperul de 3.950 de puncte, la minime ale ultimelor 13 luni și jumătate.Totuși, bursa românească, aflată de asemenea, pe un impuls negativ, și-a luat o zi de răgaz pentru o sesiune de ușoară revenire.

Piața a fost ajutată de aprecierea cu 1,29%, până la prețul de 0,4710 lei/acțiune, a titlurilor OMV Petrom (SNP) care au adunat și cele mai mari tranzacții ale zilei, de 8,50 milioane lei, dar și de creșterea cu 2,23%, până la prețul de 2,0650 lei/acțiune, a titlurilor Fondul Proprietatea (FP). După închiderea pieței, emitentul a notificat investitorii că va promova oferta publică de răscumpărare pentru 325,00 milioane acțiuni proprii la prețul de 2,1900 lei/acțiune, ceea ce va ridica valoarea operațiunii de piață la 711,75 milioane lei.

PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Scenariul inițial era unul rezonabil, de creștere cu 2,1% pentru PIB-ul României. Acum este în revizuire în jos și vedem de la o zi la alta că apar schimbări CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Scenariul inițial era unul rezonabil, de creștere cu 2,1% pentru PIB-ul României. Acum este în revizuire în jos și vedem de la o zi la alta că apar schimbări

Sunt mișcări care au tras în sus piața în ansamblul ei: +0,16% pentru indicele compozit BET-XT, +0,57% pentru indicele financiar BET-FI, care închis la nivelul de 49.305,44 puncte, și +0,35% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 12.230,73 de puncte se află pe o secvență tehnică negativă cu o coborâre sub minimul relativ conturat în sesiunile de final ale lunii martie, așa cum se vede pe graficul atașat.

Sesiune de indecizie la bursă. Activitate sporită pe piața certificatelor

Titlurile Băncii Transilvania (TLV) s-au înscris în linia generală a ședinței, cu un avans de 1,11%, până la prețul de 2,2850 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 6,35 milioane lei, însă cealaltă acțiune bancară lichidă de la cota BVB, cea a BRD Groupe Société Générale (BRD), suferit un recul de 1,22%, până la prețul de 16,20 lei/acțiune, pe a 2-a activitate a zilei, de 7,45 milioane lei.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Anxietate pe piețe. Efectele inflației ridicate încep să se vadă CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Anxietate pe piețe. Efectele inflației ridicate încep să se vadă

Indicele energetic BET-NG a avut, de asemenea, o mișcare negativă, pierzând 0,85% într-o zi în care titlurile Romgaz Mediaș (SNG) s-au corectat cu 2,12%, până la prețul de 41,55 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de 2,81 milioane lei, și titlurile Electrica (EL), pe tranzacții de 1,08 milioane lei, au scăzut cu 3,04%, până la prețul de 8,60 lei/acțiune, în apropierea minimelor istorice atinse în martie 2020 în contextul șocului noului coronavirus.

Rulajul pieței de acțiuni a fost slab, în nota perioadei, de 38,55 milioane lei (7,79 milioane euro), însă deficitul de lichiditate a fost compensat parțial de transferurile însumând 13,47 milioane lei (2,72 milioane euro) pe piața certificatelor. Aici o emisiune de instrumente de tip turbo având activ suport indicele Dow Jones Average Industrial lansată de BRK Financial Group a adunat schimburi de 4,63 milioane lei, în timp ce alte 3 produse structurate replicând mișcările aceluiași indice american au întrunit, de asemenea, volume depășind reperul de 1 milion de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
electrica