Sesiune de stagnare la bursă. Acțiunile Băncii Transilvania și Fondul Proprietatea asigură 2 treimi din tranzacții

Sesiune de stagnare la bursă. Acțiunile Băncii Transilvania și Fondul Proprietatea asigură 2 treimi din tranzacții
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 25 nov 2022

Indicii principali de la BVB au avut deviații minore față de nivelurile de referință.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Într-o zi scurtată la New York Stock Exchange, piețele au fost ezitante în abordareea unor noi maxime locale, dar acestea au fost de puțin cucerite atât pe indicele Dow Jones Average Industrial din SUA care a trecut de nivelul de34.300 de puncte, cât și pe indicele DAX40 de la Frankfurt, care s-a consolidat peste reperul de 14.500 de puncte.

Pragul psihologic de 1 leu pentru acțiunea FP, care părea de netrecut la listare, a fost depășit de 4 ori dacă includem și returnările de cash CITEȘTE ȘI Pragul psihologic de 1 leu pentru acțiunea FP, care părea de netrecut la listare, a fost depășit de 4 ori dacă includem și returnările de cash

La Bursa de Valori București, investitorii au fost, însă, refractari în a urmări raliul extern și săptămâna de tranzacționare a fost neconcludentă. În această linie, ultima sesiune a intervalului a fost una de stagnare, cu un avans de 0,14% al indicelui compozit BET-XT și o alunecare cu 0,05%, până la nivelul de 11.569,94 puncte a indicelui reprezentativ BET.

Sesiune de stagnare la bursă. Acțiunile Băncii Transilvania și Fondul Proprietatea asigură 2 treimi din tranzacții

Această aparentă neclintire a rezultat din închiderea divergentă a celor mai tranzacționate 2 acțiuni care au marcat deceniul trecut și care și acum au însumat 72,70% din rulajul de 28,69 milioane lei (5,82 milioane euro) al pieței de acțiuni.

Astfel, titlurile Băncii Transilvania (TLV) au suferit un recul de 1,53%, până la prețul de 19,30 lei/acțiune, pe transferuri de 11,81 milioane lei, și titlurile Fondul Proprietatea (FP) s-au apreciat cu 0,21%, până la prețul de 1,9280 lei/acțiune, pe o activitate de 9,04 milioane lei.

Rompetrol Well Services, companie care aduce randament anualizat de aproximativ 100%, este ținută pe profit la 9 luni de câștigul financiar. Explozie a datoriilor CITEȘTE ȘI Rompetrol Well Services, companie care aduce randament anualizat de aproximativ 100%, este ținută pe profit la 9 luni de câștigul financiar. Explozie a datoriilor

Indicii sectoriali au avut o zi pozitivă: +0,91%,pentru indicele financiar BET-FIO care a închis la nivelul de 49.976,43 de puncte și +0,73% pentru indicele energetic BET-N al cărui cel mai important emitent, OMV Petrom (SNP), a câștigat 0,44% la nivelul capitalizării bursiere, titlurile sale închizând la prețul de 0,4525 lei/acțiune o ședință în care au adunat volume echivalente cu 3,49 milioane lei.

Reperul unor schimburi de 1 milion de lei nu a mai fost depășit, în rest, de nicio altă acțiune, dar a fost trecut de obligațiunile corporative emise de UniCredit Bank  cu scadența în anul 2024 (UCB24).

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
omv petrom
fondul proprietatea
unicredit bank
obligatiuni