Sesiune de stagnare la bursă. Volumele sunt foarte mici

Sesiune de stagnare la bursă. Volumele sunt foarte mici

Sursa foto: Maciek905 | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 8 iun 2022

La BVB, cele mai tranzacționate au fost acțiunile bancare, însă lichiditatea se menține la cote de avarie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În contextul unei zile de oscilații neconcludente la New York Stock Exchange, nici la Bursa de Valori București investitorii nu s-au precipitat să ia poziții decisive. Acest lucru s-a răsfrânt asupra volumelor. Rulajul pieței de acțiuni a fost de 23,65 milioane lei (4,78 milioane euro), doar la jumătate față de valoarea medie zilnică de tranzacțiuonare a ultimilor ani, care au adus pentru BVB statutul de piață emergentă sub criteriile FTSE Russell.

EXCLUSIV Investitorii care au preluat drepturi de a cumpăra acțiuni OMV Petrom de la mii de foști salariați ai companiei amenință Guvernul cu plângere penală CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Investitorii care au preluat drepturi de a cumpăra acțiuni OMV Petrom de la mii de foști salariați ai companiei amenință Guvernul cu plângere penală

Fără ordine consistente, piața a rămas într-o relativă nemișcare, cu deviații minore la nivelul principalilor indici și cu închideri divergente pentru indicii sectoriali: +0,05% pentru indicele compozit BET-XT, -0,48%, pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 48.916,72 puncte, +0,41% pentru indicele energetic BET-NG și +0,12% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 12.455,69 puncte, în zona mediei mobile exponențiale de 200 de zile (EMA200), cea care definește trendul, dar și a mediilor mobile de viteză în proporții Fibonacci, așa cum se vede pe graficul atașat.

Sesiune de stagnare la bursă. Volumele sunt foarte mici

Cele mai mari transferuri, de 3,94 milioane lei, s-au realizat pe titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD), care au avansat scu 0,28%, până la prețul de 14,28 lei/acțiune. Pe contrasens, pe o activitate de 3,55 milioane lei, titlurile Băncii Transilvania (TLV) s-au corectat cu 0,20%, până la prețul de 2,4550 lei/acțiune care conferă instituției de credit o capitalizare bursieră de 15,49 miliarde lei (3,13 miliarde euro).

DECIZIE România se retrage din cele două bănci legate de Rusia. BII și BICE riscă insolvența. BII, cu împrumuturi de 1,4 miliarde de lei pe piața românească, în principal de la fonduri de pensii, a cerut bani pentru a evita incapacitatea de plată CITEȘTE ȘI DECIZIE România se retrage din cele două bănci legate de Rusia. BII și BICE riscă insolvența. BII, cu împrumuturi de 1,4 miliarde de lei pe piața românească, în principal de la fonduri de pensii, a cerut bani pentru a evita incapacitatea de plată

Tot pe segmentul financiar, titlurile SIF Oltenia (SIF5) au pierdut 1,49%, până la prețul de 1,9900 lei/acțiune, pe tranzacții de 2,37 milioane lei. Acestea au fost urmate, cu volume echivalente cu 2,13 milioane lei, de titlurile furnizorului de servicii medicale MedLife (M), care au urcat cu 0,25%, până la prețul de 20,05 lei/acțiune.

Reperul unor schimburi de 1 milion de lei a mai fost depășit de 2 simboluri de la capitolul energetic, respectiv titlurile OMV Petrom (SNP), ce au staționat la prețul de 0,4600 lei/acțiune, și titlurile Romgaz Mediaș (SNG), care s-au apreciat cu 0,31%, până la prețul de 48,10 lei/acțiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
medlife
sif oltenia