Sesiune pozitivă la bursă, pe volume mici. Activitate sporită pe piața certificatelor

Sesiune pozitivă la bursă, pe volume mici. Activitate sporită pe piața certificatelor

Sursa foto: Maximusnd | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 28 apr 2022

Indicele BET a închis peste referință, în contextul unei lichidități slabe, salvată parțial de tranzacțiile cu acțiuni bancare și produse structurate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La New York Stock Exchange am consemnat o ședință de recuperare importantă, însă piețele de acțiuni se află încă într-o zonă de stres, cu volatilitate ridicată. La Bursa de Valori București, aceasta s-a observat prin existența unor volume sporite realizate pe pe instrumentele de tip turbo emise de BRK Financial Group având activ suport indicele Dow Jones Average Industrial. În ansamblu, segmentul certificatelor a adunat schimburi în valoare de 7,23 milioane lei (1,46 milioane euro).

Dacă investitorii și-au îndreptat atenția către piețele externe, acțiunile românești au avut o relativă inerție. Transferurile însumând 5,37 milioane lei realizate pe titlurile Băncii Transilvania (TLV) au fost suficiente să aducă simbolul pe primul loc în clasamentul tranzacțiilor într-o zi în care cotația a coborât cu 0,41%, până la prețul de 2,4100 lei/acțiune.

EXCLUSIV Achiziția Electrica Furnizare, cel mai mare furnizor de energie electrică din România, de către Hidroelectrica este mai mult decât un simplu zvon CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Achiziția Electrica Furnizare, cel mai mare furnizor de energie electrică din România, de către Hidroelectrica este mai mult decât un simplu zvon

Cealaltă acțiune bancară lichidă de la cota BVB, cea a BRD Groupe Société Générale (BRD), s-a apreciat cu 1,06%, până la prețul de 17,10 lei/acțiune, pe al 2-lea rulaj al zilei, de 4,49 milioane lei. O dinamică apropiată au avut-o acțiunile producătorilor de gaze naturale: +1,27%, până la prețul de 0,4790 lei/acțiune, pentru titlurile OMV Petrom (SNP) ,care au cumulat transferuri de 4,31 milioane lei, și +1,46%, până la prețul de 45,25 lei/acțiune, pentru titlurile Romgaz Mediaș (SNG), care au adunat volume echivalente cu 2,05 milioane lei.

EXCLUSIV Millenium Insurance Broker, cu grupul Autonom acționar majoritar, vine la bursă CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Millenium Insurance Broker, cu grupul Autonom acționar majoritar, vine la bursă

Sunt mișcări care au dat tendința generală a pieței, cu aprecieri moderate: +0,39% pentru indicele compozit BE-XT, +0,28% pentru indicele financiar BET-FI, care aînchis la nivelul de 50.363,09 puncte, +0,81% pentru indicele energetic BET-NG și +0,38% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 12.769,93de puncte se găsește în zona mediilor mobile exponențiale de 21 de zile (EMA21) și de 55 de zile (EMA55), așa cum se vede pe graficul atașat.

Sesiune pozitivă la bursă, pe volume mici. Activitate sporită pe piața certificatelor

Într-o zi în care activitatea pe piața de acțiuni a fost de numai 27,42 milioane lei (5,54 milioane euro), reperul unor tranzacții de 1 milion de lei a mai fost depășit doar de 2 emitenți. Astfel, titlurile ROCA Industry (ROC1) au avut un salt de 5,50%, până la prețul de 11,50 lei/acțiune, iar titlurile Fondul Proprietatea (FP) au avut un avans de 0,49%, până la prețul de 2,0500 lei/acțiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
roca industry