Sesiune slabă la bursă

Sesiune slabă la bursă
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 8 feb 2024

Penultima zi de tranzacționare de la BVB a fost caracterizată de volume mici și deviații infime la nivelul principalilor indici.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Bursele mari ale lumii se ancorează în zona maximelor istorice, investitorii negăsind niciun motiv pentru o corecție mai importantă. Acesta este contextul în care și piața de la BVB oscileayă neconcludent în jurul valorilor-record stabilite la începutul anului.

Deși au cale liberă din punct de vedere tehnic, jucătorii din piața locală aleg să nu atace maximele. Rezultatul și acum o a fost o sesiune neconcludentă, în care indicele compozit BET-XT a staționat și indicele reprezentativ BET a alunecat cu 0,03% sub referință, până la nivelul de 15.721,62 de puncte.

Sesiune slabă la bursă

La drept vorbind, nici nu au fost volumele care să miște piața. Rulajul pe segmentul acțiuni a fost de numai 33,62 milioane lei (6,75 milioane euro), cu cea mai lichidă acțiune, cea a BRD - Groupe Societe Generale (BRD), adunând schimburi de 4,65 milioane lei în ziua raportării financiare în care instituția de credit cu 24% a profitului net, la 1,66 miliarde lei.

Cotația s-a corectat cu 0,55%, până la prețul de 18,08 lei/acțiune, în contextul în care emitentul arată încă prudență în ceea ce privește nivelul de distribuție a dividendelor. Cealaltă acțiune bancară lichidă de la cota BVB, cea a Băncii Transilvania (TLV), a avansat cu 0,08%, până la prețul de 24,90 lei/acțiune, pe transferuri de 3,49 miliaone lei.

GRAFICE Fondurile de investiții deschise au reușit să inverseze trendul declanșat la debutul conflictului din Ucraina. Creștere semnificativă a interesului românilor pentru investițiile indirecte în acțiuni CITEȘTE ȘI GRAFICE Fondurile de investiții deschise au reușit să inverseze trendul declanșat la debutul conflictului din Ucraina. Creștere semnificativă a interesului românilor pentru investițiile indirecte în acțiuni

Pe a 2-a activitate a ședinței, de 3,96 milioane lei, titlurile Hidroelectrica (H2O) au stagnat la prețul de 127,00 lei/acțiune. pe același segment energetic al cărui indice BET-NG a pierdut 0,07%, acțiuni ale producătorilor au avut evoluții divergente: +0,17%, până la prețul de 0,5860 lei/acțiune, pentru titlurile OMV Petrom (SNP) care au cumulat tranzacții de 2,75 milioane lei, -0,61%, până la prețul de 49,00 lei/acțiune, pentru titlurile Nuclearelectrica (SNN) ce au adunat volume echivalente cu 2,38 milioane lei, și -0,56%, până la prețul de 53,10 lei/acțiune, pentru titlurile Romgaz (SNG) ce au întrunit un rulaj de 1,09 milioane lei.

După o secvență corectivă în trendul puternic ascendent, titlurile Transport Trade Services (TTS) au reluat creșterea cu un +0,68%, până la prețul def 29,40 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi însumând 1,68 milioane lei. Într-o Românie în care fermierii denunță șocul negativ al fluxului cerealelor ucrainiene, liderul transportului fluvial de la Dunărea de Jos este unul din marii câștigători ai acestui tranzit, alături de operatorii portuari.

În rest, au fost în yona unor transferuri de 1 milion de lei alte 3 simboluri cu tendințe preponderent pozitive: +1,20%, până la prețul de 11,76 lei/acțiune, pentru titlurile Electrica (EL), staționare la prețul de 1,01 lei/acțiune, pentru titlurile One United Properties (ONE) și +0,19%, până la prețul de 0,5260 lei/acțiune, pentru titlurile Fondul Proprietatea (FP).

viewscnt
Afla mai multe despre
brd
banca transilvania
hidroelectrica
romgaz
nuclearelectrica
tts
one united