Sesiune „verde” la bursă

Sesiune „verde” la bursă

Sursa foto: Maciek905 | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 11 nov 2022

Indicele BET a câștigat un procent în ultima zi de tranzacționare de la BVB.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Deși a apărut o ușoară tendință de marcare a profiturilor, bursele dezvoltate și-au menținut câștigurile după raliul furibund – accelerat ieri –  din prima parte a lunii. Indicele DAX40 din Germania s-a consolidat în jurul reperului de 14.200 de puncte și indicele Dow Jones Average Industrial de la New York Stock Exchange chiar a testat un maxim al toamnei cu puțin sub pragul psihologic de 34.000 de puncte.

Acesta este contextul în care și la BVB am consemnat o sesiune pronunțat pozitivă, în care 9 simboluri din top 10 tranzacționare au închis peste nivelurile de referință de joi. Totuși, este un avans care survine – în linia întregii perioade – pe o lichiditate slabă. Rulajul pieței de acțiuni a fost de numai 25,85 milioane lei (5,28 milioane euro).

Life is Hard își majorează cu un sfert veniturile și raportează o explozie a profitului în paralel cu tăierea datoriilor CITEȘTE ȘI Life is Hard își majorează cu un sfert veniturile și raportează o explozie a profitului în paralel cu tăierea datoriilor

Cele mai mari tranzacții, de 6,677 milioane lei, le-am consemnat pe titlurile Băncii Transilvania (TLV), care au adăugat un modest 0,10% la impulsul de revenire care le-a adus la prețul de 19,52 lei/acțiune. Tot pe sgementul financiar, titlurile Fondul Proprietatea (FP) au câștigat 1,08%, până la prețul de 1,8800 lei/acțiune, pe a 2-a activitate a zilei, de 3,22 milioane lei.

Acestea au fost urmate de acțiunile producătorilor de gaze naturale. Astfel, titurile Romgaz Mediaș (SNG) care crescut cu 2,22%, până la prețul de 41,40 lei/acțiune, pe transferuri de 3,10 milioane lei, și titlurile OMV Petrom (SNP) au urcat cu 0,45%, până la prețul de 0,4510 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 2,32 milioane lei.

20 de grafice care dezvăluie „răzbunarea” post-COVID CITEȘTE ȘI 20 de grafice care dezvăluie „răzbunarea” post-COVID

Tot la capitolul energie, titlurile Nuclearelectrica (SNN) s-au apreciat cu 2,03%, până la prețul 42,80 lei/acțiune, pe un rulaj de 2,12 milioane lei, într-o mișcare ascendentă impulsionată de rezultatele financiare excepționale, dar și în jurul știrii privind atragerea de către România a unei finanțări din SUA pentru construcția reactoarelor 3 și 4.

Sunt simboluri cu procentak covârșitor în indici care au infleunțat și dinamica generală a pieței: +0,95% pentru indicele compozit BET-XT, +0,55% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 48.983,91 puncte, +1,38% pentru indicele energetic BET-NG și +0,98% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 11.509,09 de puncte a a depășit într-o configurație de tip „two-bar breakout” media mobilă exponențială de 55 de zile (EMA55), așa cum se vede pe graficul atașat.

Sesiune „verde” la bursă

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
nuclearelectrica