Socep Constanța traversează o perioadă bună. Creștere cu 50% a capitalizării în contextul unei fuziuni și creștere explozivă a profitului net pe fondul unor venituri financiare de 10 milioane lei

Socep Constanța traversează o perioadă bună. Creștere cu 50% a capitalizării în contextul unei fuziuni și creștere explozivă a profitului net pe fondul unor venituri financiare de 10 milioane lei
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 18 nov 2019

Operatorul portuar Socep a realizat un câștig net de aproape 22 milioane lei. Investitorii au reacționat pozitiv în această toamnă la proiectul de fuziune cu Casa de Expediții Phoenix.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Socep Constanța (SOCP) a procesat în primele 3 trimestre ale acestui an un trafic portuar total de 2,31 milioane tone, cu 2,07% mai mare decât cel din perioada similară a anului trecut. Impactul asupra afacerilor a fost, însă, mai mare din punct de vedere valoric. Astfel, venituri totale au crescut cu 6,85%, la 57,66 milioane lei, de la 53,96 milioane lei.

Socep a obținut un profit net din exploatare de 13,11 milioane lei, cu 34,46% mai mare decât cel de 9,75 milioane lei din primele 9 luni ale anului trecut. Dinamica a fost chiar mai accelerată, +171,60%, la nivelul rezultatului net, care a fost de 21,81 milioane lei, față de 8,04 milioane lei în perioada similară a anului trecut. Este o mișcare favorizată de existența unor venituri financiare de 10,73 milioane lei. La S1, câștigul net era de 17,38 milioane lei.

Profitul Electrica s-a înjumătățit ca urmare a majorării prețului energiei achiziționate CITEȘTE ȘI Profitul Electrica s-a înjumătățit ca urmare a majorării prețului energiei achiziționate

Compania a anunțat, de la jumătatea lunii trecute, că Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat proiectul de fuziune cu societatea Casa de Expediții Phoenix, iar documentul acestei operațiuni de piață a fost publicat săptămâna trecută.

Activele totale ale Socep erau, la data de 30 septembrie, de 212,76 milioane lei, cu 7,51% peste cele de 197,89 milioane lei de la 1 ianuarie. În același interval de raportare, datoriile totale au fost reduse cu 18,50%, la 30,62 milioane lei, de la 37,57 milioane lei.

Socep Constanța, firmă controlată frații Nicolae și Ion Dușu prin grupul DD și Celco Constanța, este listată la Bursa de Valori București, unde, se tranzacționează la valori aproximativ duble față de valorile de la începutul anului. La ultimul preț de închidere de 0,4820 lei/acțiune, are o capitalizare de piață de 165,53 milioane lei (34,72 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
socep constanta
bvb
bursa