SSIF Broker Cluj propune în AGA lansarea unor emisiuni de obligațiuni până la 25 milioane lei

SSIF Broker Cluj propune în AGA lansarea unor emisiuni de obligațiuni până la 25 milioane lei
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 6 nov 2015

Titlurile ar urma să fie emise cu maturități de 3 până la 7 ani, într-o singură emisiune sau mai multe, într-un interval de un an și jumătate. O altă propunere este răscumpărarea acțiunilor proprii până la 15% din capitalul social.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

SSIF Broker Cluj (BRK) ar urma să emită obligațiuni în valoare de până la 25 milioane lei, potrivit convocatorului pentru Adunarea Generală a Acționarilor din 9-10 decembrie, publicat pe portalul Bursei de Valori București. Conform propunerii către acționari, titlurile ar urma să aibă maturități între trei și șapte ani, iar rata dobânzii să fie variabilă, calculată după formula ROBOR la trei luni plus o marjă de maxim 5,5%. Consiliul de Administrație ar urma să fie mandatat pentru stabilirea parametrilor ofertei, care va fi structurată fie într-o singură emisiune, fie în mai multe emisiuni pentru o peroadă de 18 luni.

Banii obținuți ar urma să fie folosiți pentru acordarea de credite clienților societății sau pentru achiziționarea de instrumente financiare din piață.

SSIF Broker a mai lansat obligațiuni tot în valoare de 25 milioane lei și la începutul anului 2007, tot în vederea achiziției de acțiuni, chiar înainte de intrarea în trend descendent a principalilor indici ai Bursei de Valori București. În acel trend, SSIF Broker avea să piardă peste 90% din capitalizarea bursieră.

Program de răscumpărări pentru 50,8 milioane titluri

Tot pentru AGA din 9-10 decembrie a fost propus și un program de răscumpărări ale acțiunilor proprii pentru achiziția unui număr de până la 50,8 milioane titluri, maxim 15% din capitalul social, la prețul pieței de la BVB, însă într-un interval cuprins între 0,04 lei/acțiune și 0,17 lei/acțiune. Acțiunile răscumpărate ar urma să fie anulate. O propunere similară de răscumpărări a fost avansată și în anul 2011, însă la finalul derulării operațiunilor, din cele 2,71 milioane de acțiuni răscumpărate, 2,11 milioane titluri au fost distribuite cu titlu gratuit angajaților, în special persoane din management.

Pe ordinea de zi a Adunării Generale a Acționarilor mai figurează și schimbarea denumirii societății din SSIF Broker SA în SSIF BRK Financial Group SA.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
ssif broker
obligatiuni
rascumparari
bvb