Subscrieri noi de peste 32 milioane euro pentru titlurile de stat plasate de Guvern

Subscrieri noi de peste 32 milioane euro pentru titlurile de stat plasate de Guvern

Sursa foto: Oleg Shipov / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 24 nov 2020

Cele 3 emisiuni de titluri de stat pentru populație în programul Fidelis au acumulat în sistemul pieței aproape 7.300 de ordine, tendința în ultima perioadă fiind de majorare a procentajului subscrierilor pentru titlurile denominate în lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Participarea la oferta de titluri de stat derulată de Ministerul Finanțelor Publice este robustă și la acest început de săptămână, cu 3 zile înainte de finalul perioadei de subscriere, și a dus nivelul agregat al plasamentelor la 247,51 milioane euro.

Cel mai mare interes rămâne pentru emisiunea de titluri de stat denominată în euro scadentă în anul 2025 (R2512AE), acestea cumulând în sistemul pieței ordine pentru un număr de aproape 1,19 milioane unități, echivalentul a 119,33 milioane euro. Acestea poartă un cupon al dobânzii de 1,85%.

RCS Management vrea să distribuie dividende de 37 milioane lei. Digi Communications cedează partea din dividend către ceilalți acționari CITEȘTE ȘI RCS Management vrea să distribuie dividende de 37 milioane lei. Digi Communications cedează partea din dividend către ceilalți acționari

Pe titlurile de stat în moneda națională cu maturitate de 1 an și cu dobânda de 3,50% (R2112A) s-au cumulat aproape 3.300 de ordine pentru un număr de 3,71 milioane de unități, subscrierile ridicându-se la 370,81 milioane lei (76,09 milioane euro). În același timp, pe titlurile scadente în anul 2023 (R2312A) s-au strâns cu aproximativ 2.300 de plasamente pentru un număr de aproximativ 2,54 milioane titluri, valoarea agregată a acestora fiind de 254,05 milioane lei (52,13 milioane euro).

Statul a mai avut emisiuni de titluri de stat în programul Fidelis în vară, iar acestea s-au bucurat de succes atât în perioada de subscriere, cât și în piața secundară BVB unde au avut volume decente în primele săptămâni și s-au tranzacționat peste prețul de ofertă.

viewscnt
Afla mai multe despre
titluri de stat
bursa
bvb