Subscrierile pentru titlurile de stat pentru care Guvernul derulează ofertă au depășit reperul de 120 milioane euro

Subscrierile pentru titlurile de stat pentru care Guvernul derulează ofertă au depășit reperul de 120 milioane euro
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 17 nov 2020

Cele 3 emisiuni de titluri de stat pentru populației în programul Fidelis au acumulat în sistemul pieței aproape 3.500 de ordine, acestea ridicându-se la peste 120 milioane euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Participare importantă a investitorilor de la Bursa de Valori București în cadrul programului Fidelis, o parte dintre aceștia deschizându-și pentru prima dată cont la o casă de brokeraj pentru a realiza subscrieri a căror perioadă se prelungește până pe 27 noiembrie.

Cel mai mare interes este pentru emisiunea de titluri de stat denominată în euro scadentă în anul 2025 (R2512AE), acestea strângând ordine pentru un număr de aproape 645.000 de unități, echivalentul a 64,47 milioane euro. Acestea poartă un cupon al dobânzii de 1,85%.

Electroargeș își majorează afacerile la 9 luni, dar insolvența Mobila Rădăuți, companie din protofoliu, aruncă societatea pe pierdere CITEȘTE ȘI Electroargeș își majorează afacerile la 9 luni, dar insolvența Mobila Rădăuți, companie din protofoliu, aruncă societatea pe pierdere

Pe titlurile de stat în moneda națională cu maturitate de 1 an (R2112A) s-au cumulat aproximativ 1.100 de ordine pentru un număr de 1,53 milioane de unități, subscrierile ridicându-se la 152,79 milioane lei (31,36 milioane euro). În același timp, pe titlurile scadente în anul 2023 (R2312A) s-au strâns plasamente pentru un număr de aproximativ 1,21 milioane titluri, valoarea agregată a acestora fiind de 121,22 milioane lei (24,88 milioane euro).

Statul a mai avut emisiuni de titluri de stat în programul Fidelis în vară, iar acestea s-au bucurat de succes atât în perioada de subscriere, cât și în piața secundară BVB unde au avut volume decente în primele săptămâni și s-au tranzacționat peste prețul de ofertă.

viewscnt
Afla mai multe despre
titluri de stat
bursa
bvb