TeraPlast a depășit o capitalizare de 1 miliard de lei

TeraPlast a depășit o capitalizare de 1 miliard de lei
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 feb 2021

TeraPlast (TRP), cel mai mare producator român de materiale de construcții, a depășit astăzi, la bursă, o capitalizare de 1 miliard de lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

TeraPlast a depășit o capitalizare de 1 miliard de lei

În primele nouă luni din 2020, Grupul TeraPlast a înregistrat o cifră de afaceri de 167,6 milioane de euro, cu 14% mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut. EBITDA Grupului a crescut cu 46% în aceeași perioadă, la o bază de calcul anualizată, până la 20,3 milioane de euro, iar profitul net a ajuns la 12,4 milioane de euro. Pentru anul financiar 2020, Grupul TeraPlast estimează afaceri de 225 milioane de euro și o EBITDA de 28 milioane de euro. Profitul net estimat pentru 2020 este de 17 milioane de euro la nivel consolidat, dublu față de 2019.

Profilele de tâmplărie au reprezentat 9 milioane de euro din cifra de afaceri a TeraPlast în primele nouă luni din 2020. Rețeaua de distribuție a acestei linii de business include peste 200 de clienți, producători de tâmplărie termoizolantă precum și compania TeraPlast Ungaria.

Pentru 2020, Grupul TeraPlast estimează un profit net de 9 milioane de euro pentru divizia de mase plastice – de 4 ori mai mare decât în 2019. Tot pentru această divizie, Grupul are în curs de implementare proiecte de investiții de peste 32 milioane de euro.

Recent, TeraPlast a primit acordul de finanțare prin ajutor de stat pentru achiziționarea de utilaje performante și realizarea de construcții noi, proiect în valoare totală de 7,9 milioane de euro, din care 3,9 milioane de euro reprezintă ajutorul de stat aprobat.

Grupul TeraPlast mai are un proiect de investiții, depus în cadrul schemei de ajutor de stat, pentru care așteaptă acordul de finanțare. Acesta vizează producția de ambalaje biodegradabile prin filiala sa TeraPlast Folii Biodegradabile. Valoarea totală a proiectului este de 11,8 milioane de euro, iar valoarea ajutorului de stat solicitat este de 5,8 milioane de euro.

Dynamic Selling Group este controlată de oamenii de afaceri Gabriel Stoian și Cristian Stoleru, conform termene.ro.

În 2019, compania a avut afaceri de 144,5 milioane lei și un profit net de 8,3 milioane lei, cu peste 250 de angajați.

Compania este pe piață din 2004, fiind indicat de diferite surse drept cel mai mare producător de profile PVC din România, cu peste 1.500 de clienți și 8 depozite proprii în țară, la Constanța, Galați, Bacău, Iași, Cluj, Baia Mare, București și Timișoara

viewscnt
Afla mai multe despre
teraplast
bvb
bursa