Transilvania Investments Alliance pune în vânzare participația deținută de Nova Torusim la Hoteluri Restaurante Sud. Tranzacție de aproape 100 milioane lei

Transilvania Investments Alliance pune în vânzare participația deținută de Nova Torusim la Hoteluri Restaurante Sud. Tranzacție de aproape 100 milioane lei
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 7 iun 2024

Un conglomerat care include Mamaia North Investments a făcut propunere pentru dețineri pe litoral ale fostei SIF Transilvania.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Cum dezghețăm piața listărilor, ce noi IPO sunt de așteptat, inclusiv de la companii de stat, lecții din experiența companiilor care s-au listat, perspective pentru investitorii de retail, ce poate atrage populația să-și plaseze banii pe piața de capital, ce schimbări de reglementare sunt așteptate de la ASF, ce oportunități de investiții au fondurile de pensii, cum va arăta piața derivatelor și pe ce lichiditate vom putea miza în anii următori sunt doar o parte dintre temele care vor fi discutate, pe 13 iunie, la Profit Piața de Capital.forum - Ediția a IV-a. DETALII AICI

Directoratul Transilvania Investments Alliance (TRANSI) a convocat pentru 11-12 iulie Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor, pe ordinea de zi figurând valorificarea participației deținute de Nova Tourism Consortium lam Societatea Hoteluri restaurante Sud, către ofertanții care au formulat propunerea de cumpărare, respectiv Mamaia North Investments S.A., Consulting & Constructions Investments S.A., Alexa Business & Investments S.R.L., Arion Irina Elena și Cociu Maria-Alexandra.

Condiția este ca obiectul tranzacției să fie constituit de întregul pachet de acțiuni deținut de Nova Consortium la Societatea Hoteluri restaurante Sud, cu respectarea principiului “totul sau nimic”.

Programul de stabilizare pentru acțiunile Premier Energy se încheie fără a fi fost nevoie de el CITEȘTE ȘI Programul de stabilizare pentru acțiunile Premier Energy se încheie fără a fi fost nevoie de el

Prețul minim de valorificare va fi de 90,26 milioane lei, conform punctului 2 de pe ordinea de zi. Compania indică și prețul de 94,34 milioane lei determinat în baza unui raport de evaluare întocmit de un evaluator independent, iar plata acestei sume este pusă spre aprobare la punctul 3 de pe ordinea de zi.

AGEA ar urma să împuternicească membrii Directoratului, în frunte cu Răzvan Raț, să efectueze formalitățile necesare pentru ducerea la îndeplinire  a hotărârii acționarilor.

Transilvania Investments Alliance este listată la cota pieței reglementate a BVB unde, la ultimul preț de închidere de 0,3490 lei/acțiune, are o capitalizare bursieră de 754,69 milioane lei (151,65 milioane euro). Fostă SIF Transilvania, aceasta a avut dețineri importante în industria hotelieră românească încă de la programul de privatizare în masă din a 2-a jumătate a anilor ’90.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
transilvania investments alliance
bvb
bursa