Transportatorul fluvial TTS propune un dividend cu randament de 4%

Transportatorul fluvial TTS propune un dividend cu randament de 4%

Sursa foto: Yeyendesign | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 27 feb 2023

Cu un profit substanțial sporit de creșterea volumului și a tarifelor de transport la Dunărea de Jos, Transport Trade Services vizezaă distribuirea unui dividend brut de 0,55 lei/acțiune.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Consiliul de Administrație al Transport Trade Services (TTS) a aprobat propunerea pentru distribuirea de dividende în sumă de 33,00 milioane lei în contul profitului net obținut anul trecut, ceea ce înseamnă o creștere de 84,9% față de returnările de cash către acționari aferente exercițiului financiar 2021.

Valoarea dividendului brut care va fi propus pentru Adunarea Generală a Acționarilor de bilanț din aprilie este de 0,55 lei/acțiune și raportată la ultimul preț de închidere al acțiunilor TTS de 13,26 lei/acțiune, conferă investitorilor un randament net de 3,7%.

Aerostar Bacău își majorează profitul net cu 50% CITEȘTE ȘI Aerostar Bacău își majorează profitul net cu 50%

Compania a raportat la 9 luni rezultate în creștere consistentă pe fondul creșterea comerțului la Dunărea de Jos în contextul conflictului din Ucraina (în special cu cereale) și a majorării tarifelor de transport survenite pe fondul acestei cereri sporite.

Performanța a favorizat creșterea pe bursă a acțiunilor TTS, companie listată în vara anului 2021, însă același trend ascedent lasă un randament mai redus dividendului propus.

viewscnt
Afla mai multe despre
tts
bvb
bursa
ucraina