Tranzacții speciale aduc acțiunea Digi în topul lichidității de la BVB

Tranzacții speciale aduc acțiunea Digi în topul lichidității de la BVB
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 31 iul 2023

După o etapă în care Hidroelectrica a fost vedeta incontestabilă a bursei românești și titlurile Băncii Transilvania au venit în prim-plan de câteva ori, acum interesul investitorilor în piața reglementată a fost catalizat de acțiunile FP, unde este așteptat un dividend special. Totuși, transferurile zilei s-au consumat pe segmentul deal cu acțiuni Digi Communications.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Bursa germană a consolidat câștigul către maxime într-o sesiune în care indicele DAX40 a avut o volatilitate mică în zona de 16.400-16.500 de puncte.  Piața locală a avut un comportament similar, indicele BET având o corecție minoră, de 0,13%, până la nivelul de 13.227,10 de puncte, unde se află în zona celor mai ridicate valori din ultimele 15 luni.

Tranzacții speciale aduc acțiunea Digi în topul lichidității de la BVB

Piața a fost lipsită de decizie, cu excepția titlurilor BRD Groupe Société Générale (BRD), care au avut un salt de 4,11%, până la prețul de 14,70 lei/acțiune, pe tranzacții de 6,31 milioane lei. În rest, închiderile au fost divergente și cele mai lichide 3 acțiuni de pe segmentul regular au avut deviații mai mici de un procent față de nivelurile de referință de vineri.

Bindea, ROCA Industry: Lipsa acută de muncitori este doar un mit; există angajați bine pregătiți, dar trebuie să știi cum să-i păstrezi. ROCA Industry va face, probabil în toamnă, trecerea pe piața principală a bursei CITEȘTE ȘI Bindea, ROCA Industry: Lipsa acută de muncitori este doar un mit; există angajați bine pregătiți, dar trebuie să știi cum să-i păstrezi. ROCA Industry va face, probabil în toamnă, trecerea pe piața principală a bursei

Astfel, titlurile Fondul Proprietatea (FP) au avansat cu 0,74%, până la prețul de 1,9180 lei/acțiune, pe o activitate de 13,46 milioane lei, impulsionată de o AGA din 18 august unde propunerea inițialî este pentru un dividend special de 1,4942 lei/acțiune pentru care Ministerul Finanțelor Publice, în calitate de acționar minoritar, a solicitat o majorare la 1,7000 lei/acțiune.

Pe al 2-lea rulaj al sesiunii, de 12,74 milioane lei, titlurile Băncii Transilvania (TLV) au coborât cu 0,48%, până la prețul de 20,60 lei/acțiune, la care capitalizarea bursieră a instituției de credit este de 16,45 miliarde lei (3,32 miliarde euro). Tot în retragere, cu 0,62%, până la prețul de 112,20 lei/acțiune, s-au aflat și titlurile Hidroelectrica (H2O), care au adunat volume echivalente cu 10,63 milioane lei.

„Ca o sticlă de șampanie care s-a deschis.” Oferta de la Hidroelectrica a descătușat energiile pe bursă și a adus miliarde de lei pe piața de capital CITEȘTE ȘI „Ca o sticlă de șampanie care s-a deschis.” Oferta de la Hidroelectrica a descătușat energiile pe bursă și a adus miliarde de lei pe piața de capital

Totuși, nu mai puțin de 22,18% din lichiditatea totală de 80,79 milioane lei (16,37 milioane euro) a pieței de acțiuni a fot reprezentată de transferurile de tip deal în valoare de 17,95 milioane lei realizate cu acțiuni Digi Communications (DIGI).

A subperformat pieței, cu un declin de 0,82%, indicele energetic BET-NG, tras în jos de deprecierile acțiunilor producătorilor de gaze naturale: -1,37%, până la prețul de 0,5400 lei/acțiune, pentru titlurile OMV Petrom (SNP), care au însumat schimburi de 5,78 milioane lei, și -1,22%, până la prețul de 40,60 lei/acțiune, pentru titlurile Romgaz (SNG) care au întrunit o activitate de 3,14 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
nuclearelectrica