Tranzacțiile cu acțiuni bancare, aproape jumătate din rulajul modest de la BVB

Tranzacțiile cu acțiuni bancare, aproape jumătate din rulajul modest de la BVB

Sursa foto: Denys Kuvaiev / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 24 aug 2017

Într-o zi în care activitatea de tranzacționare pe piața de acțiuni a fost cu puțin sub 16,8 milioane lei, principalele 2 titluri bancare au cumulate schimburi de aproape 7,3 milioane lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ședință apatică la Bursa de Valori București, cu oscilații modeste la nivelul indicilor și volume slabe. Aproape că am aflat cum ar fi arătat piața și ieri dacă nu am fi avut tranzacțiile excepționale, în valoare de peste 30 milioane lei cu titluri ale SIF Banat Crișana (SIF1) în ziua în care a anunțat că va derula o ofertă de răscumpărare în valoare de 46 milioane lei.

Indicele reprezentativ BET s-a corectat cu 0,04%, până la nivelul de 8.348,76 puncte, iar indicele compozit BET Plus a alunecat cu 0,01% sub referință. Este o evoluție care a copiat parcursul de azi al principalelor piețe europene, cu o depreciere nesemnificativă, de 0,04% pentru indicele CAC40 de la Paris și  un avans minimal, de 0,05% pentru indicele DAX de la Frankfurt. La București a lipsit elanul existent pe alte piețe regionale: +2,73% pentru indicele WIG20 de la Varșovia, +0,53% pentru indicele BUX de la Budapesta și +0,27% pentru indicele PX de la Praga.

EXCLUSIV Compania germană Systec, cumpără 7% din acțiunile AAGES Târgu Mureș CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Compania germană Systec, cumpără 7% din acțiunile AAGES Târgu Mureș

La BVB, rulajul pieței de acțiuni a fost de 16,79 milioane lei (3,66 milioane euro), din care 43,30%, respectiv 7,27 milioane lei le reprezintă tranzacțiile cu principalele 2 acțiuni bancare. Astfel, titlurile brd Groupe Societe Generale (BRD) au urcat cu 0,29%, până la prețul de 14,00 lei/acțiune, pe fondul unor transferuri de 4,33 milioane lei, iar titlurile Băncii Transilvania (TLV) au crescut cu 0,40%, până la prețul de 2,4800 lei/acțiune pe volume echivalente cu 2,94 milioane lei.

EXCLUSIV Noi companii de stat, scutite de obligația unui management corporativ. Senatorii au scutit deja TAROM, RA-APPS și alte companii neperformante CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Noi companii de stat, scutite de obligația unui management corporativ. Senatorii au scutit deja TAROM, RA-APPS și alte companii neperformante

Tot pe segmentul financiar, titlurile Fondul Proprietatea (FP) au adunat schimburi de 2,33 milioane lei, într-o zi în care au coborât cu 0,46%, până la prețul de 0,8700 lei/acțiune. Indicele financiar BET-FI a închis, de asemenea, marginal sub referință (-0,02%), la valoarea de 35.322,01 puncte.

Un recul ceva cu puțin mai mare, de 0,14%, l-a consemnat indicele energetic BET-NG într-o zi cu activitate de tranzacționare foarte slabă pe emitenții din componența lui. Titlurile Romgaz Mediaș (SNG) abia au adunat transferuri de aproximatov 969.000 de lei, în condițiile în care s-au corectat cu 0,64%, până la prețul de 31,00 lei/acțiune.

Prin dinamica prețului, s-au mai remarcat și titlurile producătorului de elicoptere IAR Brașov (IARV) care au crescut cu 4,99%, până la prețul de 8,42 lei/acțiune, în ziua vizitei la București a președintelui Franței Emmanuel Macron. Volumul a fost deopotrivă peste media obișnuită a acestui emitent, cu puțin peste 523.000 de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
brd
bvb
fondul proprietatea
iar brasov
romgaz
sif banat crisana