Un fost manager de portofoliu la BlackRock a fost condamnat la închisoare pentru tranzacții cu informații privilegiate

Un fost manager de portofoliu la BlackRock a fost condamnat la închisoare pentru tranzacții cu informații privilegiate
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 22 dec 2016

Mark Lyttleton, cel care a avut în administrare 2 miliarde de lire sterline la divizia britanică a administratorului de fonduri BlackRock. a primit o condamnare de 12 luni după ce a disemninat informații privilegiate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cel mai mare administrator de fonduri din lume, BlackRock, este prins într-un scandal de inside trading, după ce un fost  manager de portofoliu care a lucrat pentru divizia sa britanică a aflat că își va petrece Crăciunul în închisoare.  Curtea din Southwark a decis condamnarea la 12 luni de închisoare a lui Mark Lyttleton, care a recuoscut că a făcut un profit de 45.000 de lire sterline diseminând informații privilegiate, transmite Financial Times.

Lyttleton, în vârstă de 45 de ani, a recunoscut că a constituit, prin intermediul unor companii offshore, o rețea de distribuirea a unor informații bursiere privilegiate. Curtea a decis, de asemenea, să-i confiște 149.000 de lire sterline, într-un caz adus în justiție de supraveghetorul pieței Financial Conduct Authority după investigații cu informații privilegiate privind companiile Encore Oil și Cairn Energy. Ambele companii erau pe lista acțiunilor întocmită de BlackRock pentru care lucrătorii săi primesc informații privilegiate.

SIF Oltenia atacă în instanță AGA de la BCR CITEȘTE ȘI SIF Oltenia atacă în instanță AGA de la BCR

„Aceste delicte au fost premeditate și necinstite. Rămâne un mister de ce un trader cu atât de mult succes s-a coborât la un asemenea nivel de criminalitate”, a declarat în curte Zoe Johnson, reprezentanta reglementatorului.

De nu mai puțin 21 de ani Lyttleton lucra în City-ul londonez și spunea că tranzacționează din vocație. El a câștigat un concurs de tranzacționare organizat de publicația Daily Telegraph la vârsta de numai 7 ani, iar BlackRock l-a avut ca unul dintre performerii de top. Compania americană se disociase încă de la începutul scandalului de managerul său de fonduri, afirmând că acțiunile lui Lyttleton au fost făcute la inițiativa sa, pentru profitul său personal și că acțiunile acestuia nu au afectat clienții BlackRock.

viewscnt
Afla mai multe despre
blackrock
bursa