UniCredit Bank a încheiat operațiunea de 100 milioane euro de la Bursa București

UniCredit Bank a încheiat operațiunea de 100 milioane euro de la Bursa București

Foto dreamstime.com

Profit.ro
Profit.ro
scris 21 dec 2022

UniCredit Bank a încheiat cu succes o nouă emisiune de obligațiuni corporative în lei (de rang senior, negarantate) pe Bursa de Valori București, vizând atragerea unei sume totale de 450 de milioane de lei, dar având o ofertă suprasubscrisă de către investitori, astfel încât suma finală alocată s-a ridicat la 488,5 milioane de lei. 

Urmărește-ne și pe Google News

Emisiunea are o maturitate de 5 ani (21 decembrie 2027) și un cupon anual fix de 9,07%.

GRAFIC Repere de tranzacționare pe acțiunile Nuclearelectrica CITEȘTE ȘI GRAFIC Repere de tranzacționare pe acțiunile Nuclearelectrica

Obligațiunile vor fi listate la Bursa de Valori București. 

Profit.ro a anunțat anterior că o emisiune cu maturitate de 5 ani a fost plasată către investitori de UniCredit Bank și că sistemul Bursei de Valori București a procesat o tranzacție prin care UniCredit Bank a vândut o emisiune de obligațiuni în valoare de 488,50 milioane lei (99,33 milioane euro) cu scadența în anul 2027 (UCB27). Au fost plasate 10 ordine la valoarea nominală a obligațiunii, de 100 de lei pe unitate.

GRAFIC Bursa așteaptă noi cumpărători CITEȘTE ȘI GRAFIC Bursa așteaptă noi cumpărători

Instituția de credit a fost un emitent constant la BVB după criza finanicară din anul 2008 și mai are la cota pieței locale de bonduri corporative o emisiune în valoare de 183,50 milioane lei, cu maturitate în anul 2024 (UCB24) și având un cupon variabiol ROBOR la 6 luni pus 1,05%.

viewscnt
Afla mai multe despre
unicredit bank
bvb
bursa
obligatiuni