„Verde” pe linie la BVB. Explozie de preț pentru acțiunile Norofert

„Verde” pe linie la BVB. Explozie de preț pentru acțiunile Norofert
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 6 apr 2020

Cu doar 2 excepții, toate acțiunile de la cota BVB au consemnat aprecieri în prima sesiune de tranzacționare a săptămânii. Avans mediu de 2 procente și jumătate. Cel mai nou nume de pe piața AeRO a avut un câștig de 22% la nivelul capitalizării bursiere.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Într-un context favorabil activelor de risc, în care indicele Dow Jones Average Industrial al Bursei de la New York s-a întors pete reperul de 22.000 de puncte, printr-un avans de aproape 6%, și pe piața românească de capital am avut un debut favorabil de săptămână, cu aprecieri generalizate ale cotațiilor pe volume apropiate de media ultimilor  3 ani.

Cele mai tranzacționate titluri au dat tonul mișcării pozitive. Astfel, titlurile Băncii Transilvania (TLV) au câștigat 2,40%, până la prețul de 1,7920 lei/acțiune, pe prima activitate a zilei, de 14,09 milioane lei, iar titlurile Fondul Proprietatea (FP) au câștigat 3,32%, până la prețul de 1,0900 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 7,47 milioane lei. Cele 2 acțiuni au concetrat peste jumătate din rulajul de 40,12 milioane lei (8,31 milioane euro) al pieței de acțiuni.

Dedeman - investiție surpriză în BRD, dar suferă. Fondul Norvegiei, 4 fonduri de pensii, 3 SIF-uri, cu minus de 100 milioane euro în doar 2 luni, ratează și dividendele. Impactul pe portofolii CITEȘTE ȘI Dedeman - investiție surpriză în BRD, dar suferă. Fondul Norvegiei, 4 fonduri de pensii, 3 SIF-uri, cu minus de 100 milioane euro în doar 2 luni, ratează și dividendele. Impactul pe portofolii

Sunt titlurile care au tractat întreaga piață. Indicele compozit BET Plus a urcat cu 2,47%, iar indicele reprezentativ BET s-a apreciat cu 2,40%, până la nivelul de 7.706,49 de puncte. Sub aspect tehnic, indicele a ajuns din nou la rezistența la care s-au oprit impulsurile de revenire de până acum, respectiv retragerea Fibonacci de 23,6% a tendinței descendente din martie, așa cum se vede pe graficul atașat.

„Verde” pe linie la BVB. Explozie de preț pentru acțiunile Norofert

Prezență inedită la acest început de aprilie în topul tranzacțiilor de la BVB a fost acțiunea grupului bancar austriac Erste (EBS), care a urcat cu 7,99%, în acord cu evoluția de pe piața principală de la Viena, pe transferuri de 5,48 milioane lei. Tot pe segmentul bancar, titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD) au avansat cu 1,27%, până la prețul de 11,18 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de 1,14 milioane lei.

Sunt tendințe în acord cu un climat general favorabil al burselor europene care au avut pe line închideri de un „verde aprins”: +4,99% pentru indicele Euro Stoxx 50, +3,08% pentru indicele FTSE100 de la Londra, +4,61% pentru indicele CAC40 de la Paris, +5,77% pentru indicele DAX30 din Germania, +4,95% pentru indicele WIG20 de la Varșovia, +1,84% pentru indicele BUX de la Budapesta și +4,34% pentru indicele PX de la Praga.

NN Pensii - scădere cu 7% a unității fondului de Pilon II în primul trimestru: 90% cauzată de căderea bursei, 10% de evoluția obligațiunilor CITEȘTE ȘI NN Pensii - scădere cu 7% a unității fondului de Pilon II în primul trimestru: 90% cauzată de căderea bursei, 10% de evoluția obligațiunilor

În piețele internaționale, cotația petrolului de tip Brent a rezistat bine amânării acordului pentru o reducere a producției de țiței în urma unor neînțelegeri reizbucnite peste week-end între Rusia și Arabia Saudită. La BVB, indicele energetic BET-NG a câștigat 2,23%, în condițiile în care cel mai importaht emitent din structura acestuia, OMV Petrom (SNP), a avut un avans de 1,94%, până la prețul de 0,3160 lei/acțiune, pe tranzacții de 1,14 milioane lei.

La același capitol, titlurile Nuclearelectrica (SNN) au crescut cu 2,52%, până la prețul 14,66 lei/acțiune, pe al 4-lea rulaj al zilei, de 2,48 milioane lei, titlurile Romgaz Mediaș (SNG) au urcat cu 1,79%, până la prețul  de 28,40 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 1,38 milioane lei, iar titlurile Transgaz (TGN) au avut un salt de 3,85%, până la prețul de 243,00 lei/acțiune, pe transferuri de 1,20 milioane lei.

O performanță notabilă am înregistrat pe piața AeRO. Titlurile companiei din domeniul agro-tech Norofert (NRF), listate în umă cu o lună, au avut o explozie de 22,22%, până la prețul de 16,50 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de 1,14 milioane lei. Societatea anunțase ieri o majorare de capital în care încorporează suma de 2,41 milioane lei din profitul net obținut anul trecut și în cadrul căreia acționarii înregistrați vor primi gratuit 3 acțiuni noi la fiecare titlu deținut.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
transgaz