Vicepreședinte ASF: Vechea lege a pieței de capital dispare

Vicepreședinte ASF: Vechea lege a pieței de capital dispare
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 7 mar 2016

Vicepreședintele Autorității de Supraveghere Financiară Mircea Ursache spune că există un context favorabil pentru ca Parlamentul să adopte noua legislație a pieței de capital, caz în care Legea 297/2004 va fi de facto înlocuită.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Votarea de către Parlament a proiectului de lege privind emitenții și a celui privind administratorii fondurilor de investiții - puse în dezbaterea publică toamna trecută de către Autoritatea de Supraveghere Fianciară (ASF) - va consfinți moartea legii pieței de capital 297/2004, spune Ursache.

"Există un curs favorabil ca legislația privind piața de capital să meargă cu ușurință în dezbaterea parlamentară", a declarat acesta, în cadrul evenimentului New Market, organizat de publicația Wall-Street.ro.

În paralel cu schimbarea legislației primare, ASF derulează și un proces de îndepărtare a actelor de dispoziție (ale fostei Comisii Naționale a Valorilor Mobiliare - CNVM) și a barierelor din piața de capital. Este un "proces de ștergere cu buretele" a unor documente existente în cadrul de reglementare care îngreunează funcționarea pieței, a mai spus Ursache.

viewscnt
Afla mai multe despre
asf
mircea ursache
bursa