Volatilitate extremă pe moneda virtuală bitcoin

Volatilitate extremă pe moneda virtuală bitcoin
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 5 nov 2015

Moneda virtuală a atins a doborât maximele ultimelor 14 luni, ajungând ieri la nivelul de 500 dolari pentru un bitcoin, ceea ce însemna o apreciere de două treimi în patru zile și de 150% față de minimul din august. Ulterior, cotația a căzut din nou către reperul de 400 dolari pentru un bitcoin, în jurul căruia se tranzacționează la această oră.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Unul dintre argumentele celor care contestă validitatea monedei bitcoin - volatilitatea ridicată care împiedică folosirea acesteia ca unitate de măsură - primește confirmări în aceste zile. Moneda virtuală a avut oscilații de zeci de procente. Informațiile potrivit cărora o susținere la cumpărare din China a sprijinit întoarcerea pe un trend pozitiv a bitcoin din august și până în prezent, au propulsat moneda virtuală în raport cu dolarul SUA la un nou maxim al ultimului an. Ieri, pe orarul de tranzacționare al piețelor de la New York, cotația a urcat până la un nivel de 500 de dolari pentru un bitcoin, ceea ce reprezenta un câștig de 66% în patru ședințe de tranzacționare și un avans de 152% față de minimul de 198 dolari pentru un bitcoin din 24 august.

Mișcarea a fost amendată la sfârșitul zilei de ieri și confirmată astăzi prin vânzări agresive. Cotația coborâse la în timpul se sesiunii europene la un minim de 370 dolari pentru un bitcoin pentru a reveni către reperul de 400 dolari pentru un bitcoin în jurul căruia se tranzacționa la deschiderea piețelor americane.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
dolar
moneda
valuta
curs de schimb