Volume foarte bune la BVB. Deprecierea agresivă a acțiunilor Băncii Transilvania ține în loc indicele BET

Volume foarte bune la BVB. Deprecierea agresivă a acțiunilor Băncii Transilvania ține în loc indicele BET

Sursa foto: Bram Janssens | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 15 sep 2023

Bursa românească a avut cea mai intensă activitate de tranzacționare de după sesiunile imediat următoare listării Hidroelectrica.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Aflată pe elanul ascendent care a propulsat-o pe maximul istoric, piața de acțiuni de la București a avut o zi de stagnare, așa cum aceasta este surprinsă de indicele BET, care s-a retras marginal, cu 0,02%, până la nivelul de 14.133,31 de puncte.

Volume foarte bune la BVB. Deprecierea agresivă a acțiunilor Băncii Transilvania ține în loc indicele BET

Sesiunea ar fi fost pozitivă fără un recul de 4,47%, până la prețul de 21,78 lei/acțiune, al titlurilor Băncii Transilvania (TLV), care au adunat cele mai mari tranzacții ale zilei, de 39,98 milioane lei. Acestea au fost urmate îndeaproape, cu transferuri de 36,81 milioane, de titlurile Hidroelectrica (H20), care au urcat cu 1,97%, până la un nou maxim de 119,00 lei/acțiune.

Connections Consult, companie care a prins un contract-mamut, cu o valoare mai mare decât veniturile totale pe întreg anul trecut, vine cu rezultate financiare bune la S1 CITEȘTE ȘI Connections Consult, companie care a prins un contract-mamut, cu o valoare mai mare decât veniturile totale pe întreg anul trecut, vine cu rezultate financiare bune la S1

Ultima sesiune a săptămânii a fost, de altfel, una cu o lichiditate excepțională. Rulajul pieței de acțiuni s-a ridicat la 139,29 milioane lei (28,03 milioane euro) și pentru vedea o activitate comparabilă trebuie să ne întoarcem la etapa imediat următoare listării Hidroelectrica.

Titlurile producătorilor de gaze naturale au avut o zi pozitivă, favorizând câștigul de 1,70% al indicelui energetic BET-NG: +2,09%, până la prețul de 43,95 lei/acțiune, pentru titlurile Romgaz (SNG), ce au cumulat volume echivalente cu 18,33 milioane lei, și +2,33%, până la prețul de 0,5935 lei/acțiune, pentru titlurile OMV Petrom (SNP), ce au însumat schimburi de 17,82 milioane lei.

Simtel Team, care a montat un sfert din puterea instalată de centrale fotovoltaice a României, raportează creșteri explozive ale afacerilor și câștigurilor CITEȘTE ȘI Simtel Team, care a montat un sfert din puterea instalată de centrale fotovoltaice a României, raportează creșteri explozive ale afacerilor și câștigurilor

În aceeași notă pozitivă și singularizând declinul acțiunilor Băncii Transilvania, titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD) au avut un salt de 3,89%, până la prețul de 15,50 lei/acțiune, în condițiile unei activități de 5,80 milioane lei.

Tot pe segmentul financiar, titlurile Fondul Proprietatea (FP) au pierdut 0,64%, până la prețul de 0,3900 lei/acțiune, pe tranzacții de 5,12 milioane lei, mișcare ce a antrenat și o depreciere de 0,39% a indicelui financiar BET-FI care a închis la nivelul de 51.977,45 de puncte.

O corecție de 0,85%, până la prețul de 46,40 lei/acțiune, au avut-o și titlurile Nuclearelectrica (SNN), care au totalizat transferuri de 2,99 milioane lei. În rest, reperul unor schimburi de 1 milion de lei a mai fost depășit de un certificat de tip turno emis de BRK Financial Group având activ suport indicele Dow Jones Industrial Average, de titlurile MedLife (M), care au coborât cu 1,11%, până la prețul de 4,4350 lei/acțiune, și de titlurile One UnIted Properties (ONE), care au scăzut cu 0,55%, până la prețul de 0,9100 lei/acțiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
nuclearelectrica