Volume foarte mici la BVB. Piața rămâne cantonată la 3 acțiuni

Volume foarte mici la BVB. Piața rămâne cantonată la 3 acțiuni

Sursa foto: Vladographer | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 29 iul 2022

Numai titlurile unor societăți cu capitalizare mare au depășit o valoare a tranzacțiilor de 1 milion de lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ultima sesiune a săptămânii a accelerat raliul pentru activele de risc din piețele financiare internaționale, iar indicele S&P500 a trecut de nivelul de 4.120 de puncte, fiind în zona maximelor locale pe care bursa de la New York le-a consemnat la începutul lunii iunie.

La București, investitorii au arătat mai degrabă neîncredere față de această mișcare și nu s-au antrenat la cumpărare. Rulajul pieței de acțiuni a fost de numai 24,52 milioane lei (4,97 milioane euro), asigurat în proporție de peste o treime de schimburile cu acțiuni Fondul Proprietatea (FP), aici incluzând atât transferuri de tip deal în valoare de 3,99 milioane lei, cât și tranzacții de 5,27 milioane lei în piața reglementată, unde cotația a avansat cu 0,61%, până la prețul de 1,9820 lei/acțiune.

Producția Romgaz - în scădere, în contextul în care UE a decis raționalizarea consumului CITEȘTE ȘI Producția Romgaz - în scădere, în contextul în care UE a decis raționalizarea consumului

Titlurile OMV Petrom (SNP) au staționat la prețul de 0,5300 lei/acțiune, pe a 2-a activitate a zilei, de 4,00 milioane lei, iar titlurile Băncii Transilvania (TLV) au pierdut 1,50%, până la prețul de 1,9700 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 3,67 milioane lei. De fapt, în ansamblu, tabloul bursier de la BVB a fost foarte sărăcăcios, niciun alt simbol nedepășind un prag al schimburilor de 1 milion de lei.

Piața a arătat anemică și la nivelul indicilor, cu închideri divergente și cu deviații minore față de nivelurile de referință: -0,19% pentru indicele compozit BET-XT, +0,15% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 50.092,19 puncte, -0,10% pentru indicele energetic BET-NG și -0,22% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 12.460,07 se află în zona mediei mobile exponențiale de 200 de zile (EMA200), cea care definește trendul, așa cum se vede pe graficul atașat.

Volume foarte mici la BVB. Piața rămâne cantonată la 3 acțiuni

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
omv petrom
fondul proprietatea