Volume foarte slabe la bursă. Acțiunile Băncii Transilvania nici măcar nu depășesc pragul unor tranzacții de 1 milion de lei

Volume foarte slabe la bursă. Acțiunile Băncii Transilvania nici măcar nu depășesc pragul unor tranzacții de 1 milion de lei

Sursa foto: Lext / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 28 oct 2022

Indicele BET a câștigat o treime de procent în ultima sesiune a săptămânii, însă lichiditatea a fost la cota de avarie pe parcursul întregului interval.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Piețele dezvoltate de acțiuni au accelerat impulsul de revenire. Indicele Dow Jones Average Industrial de la New York Stock Exchange câștiga aproape 2 procente și trecea de nivelul de 32.700 de puncte, în timp ce indicele DAX40 de la Frankfurt a urcat într-o zonă cu aproximativ 1.500 de puncte peste minimul anului consemnat luna trecută.

Bursa de Valori București nu a avut puterea de a se conecta la acest raliu. Investitorii nu introduc decisiv ordine de cumpărare, iar acest lucru s-a văzut în cursul întregii săptămâni. Ultima sesiune a fost în aceeași notă, cu un rulaj de numai 13,33 milioane lei (2,71 milioane euro), asigurat în proporție de aproape jumătate de transferurile de 6,04 milioane lei realizate pe titlurile OMV Petrom (SNP), care s-au apreciat cu 0,56%, până la prețul de 0,4520 lei/acțiune, în ziua în care compania petrolieră a raportat un profit net la 9 luni de 9,15 miliarde lei din care jumătate a fost obținut numai în trimestrul al 3-lea.

AGA extraordinară la Hidroelectrica: Start în recrutarea de noi administratori și parc fotovoltaic aprobat CITEȘTE ȘI AGA extraordinară la Hidroelectrica: Start în recrutarea de noi administratori și parc fotovoltaic aprobat

O dinamică apropiată, +0,57%, au avut-o titlurile Fondul Proprietatea (FP), care au închis la prețul de 1,7540 lei/acțiune o ședință în care au adunat volume în echivalent 1,70 milioane lei.

În ansamblu, piața a fost în această notă a unui avans modest: +0,26% pentru indicele compozit BET-XT, 0,23% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 47.500,32 puncte, +0,19% pentru indicele energetic BET-NG și +0,33% pentru indicele reprezentativ BET, care, la nivelul de 10.835,92 de puncte, se află sub media mobilă exponențială de 21 de zile (EMA21), așa cum se vede pe graficul atașat.

Volume foarte slabe la bursă. Acțiunile Băncii Transilvania nici măcar nu depășesc pragul unor tranzacții de 1 milion de lei

Reperul unor schimburi de 1 milion de lei care a mai fost depășit de titlurile de stat cu scadența în decembrie 2023 (R2312A) nu a fost, însă, trecut de nicio altă acțiune, nici măcar de cea a Băncii Transilvania (TLV), vedeta de la BVB a ultimilor 20 de ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
titluri de stat
omv petrom
fondul proprietatea