Volume slabe la BVB, pe o piață anemică la final de an

Volume slabe la BVB, pe o piață anemică la final de an

Sursa foto: BVB

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 27 dec 2022

Cu excepția acțiunilor OMV Petrom și Fondul Proprietatea, lichiditatea a fost modestă pe celealte titluri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Minivacanța Sărbătorilor de Iarnă a lăsat bursa cu puțini investitori activi. Ezitarea din piețele financiare internaționale a contribuit la această retragere de la „butoane”. La New York Stock Exchange, principalii indici aveau evoluții divergente, respectiv apreciere pentru indicele Dow Jones Avearge Industrial și tranzacționare sub nivelul de referință pentru indicele S&P 500.

La BVB, rulajul pieței de acțiuni a fost de numai 26,26 milioane lei (5,33 milioane euro), în timp ce pe niciun alt segment de piață nu a fost depășit reperul unor transferuri de 1 milion  de lei. Lichiditatea a stat pe baza acțiunilor societăților care s-au aflat în centrul tranzacției sfârșitului de an.

EXCLUSIV Adunarea Creditorilor de la Teleferic Prahova – convocată pentru a aproba înstrăinarea către Adrian Sârbu a unor active din Predeal a căror achiziție fusese anunțată de israelienii de la Hagag UPDATE Precizări Teleferic Prahova CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Adunarea Creditorilor de la Teleferic Prahova – convocată pentru a aproba înstrăinarea către Adrian Sârbu a unor active din Predeal a căror achiziție fusese anunțată de israelienii de la Hagag UPDATE Precizări Teleferic Prahova

Astfel, titlurile OMV Petrom (SNP) au staționat la prețul de 0,4560 lei/acțiune, în condițiile unor schimburi însumând 8,56 milioane lei, ecou interesului sporit al investitorilor după ce Fondul Proprietatea (FP) a vândut 1,77 miliarde acțiuni, reprezentând 2,85% din capitalul social al companiei petroliere, operațiune în valoare de 764,14 milioane lei (154,95 milioane euro).

Titlurile vânzătorului FP au cumulat volume în echivalent 6,47 milioane lei într-o ședință în care cotația a avansat cu 0,24%, până la prețul de 2,0900 lei/acțiune. Tot la capitolul financiar, titlurile Băncii Transilvania (TLV) au câștigat 0,96%, până la prețul de 20,95 lei/acțiune, pe a 3-a activitate a zilei, de 2,47 milioane lei.

OMV Petrom și-a dublat valoarea vânzărilor de gaze naturale către traderul de profil de la Viena al grupului-mamă austriac. Tranzacțiile de achiziție s-au redus la jumătate CITEȘTE ȘI OMV Petrom și-a dublat valoarea vânzărilor de gaze naturale către traderul de profil de la Viena al grupului-mamă austriac. Tranzacțiile de achiziție s-au redus la jumătate

Sunt mișcări neclare ale emitenților care dețin ponderea în structura principalilor indici și din care a rezultat o piață anemică: +0,27% pentru indicele compozit BET-XT, +0,21% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 51.141,73 de puncte, -0,01% pentru indicele energetic BET-NG, și +0,29% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 12.182,86 de puncte este într-o reacție după testarea mediei mobile exponențiale de 21 de zile (EMA21), așa cum se vede pe graficul atașat.

Volume slabe la BVB, pe o piață anemică la final de an

Reperul unor tranzacții de 1 milion de lei a mai fost depășit pe 2 simboluri cu evoluții de sens contrar: -0,37%, până la prețul de 40,00 lei/acțiune, pentru titlurile Romgaz Mediaș (SNG) și +0,58%, până la prețul de 0,8640 lei/acțiune, pentru titlurile One United Properties (ONE).

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
one united