Volumele se majorează semnificativ pe titlurile Băncii Transilvania

Volumele se majorează semnificativ pe titlurile Băncii Transilvania
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 17 mar 2016

Rulajul la BVB cu acțiuni Banca Transilvania se ridica la ora 14.00 la 27 milioane lei. Ziua anunțului privind dividendul a adus în piață ordine mari, chiar și de 3 milioane titluri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Interesul pentru titlurile Băncii Transilvania (TLV) este în creștere la Bursa de Valori București în ziua în care instituția de credit a anunțat recompensarea acționarilor cu acordarea de acțiuni gartuite în contul unei majorări de capital de 620 milioane lei și distribuirea unor dividende în valoare totală de 1,2 miliarde lei, respectiv de 0,39 lei/acțiune, în valoare brută.

Dacă la debutul sesiunii interesul s-a manifestat la nivelul aprecierii cotației, care a urcat la prețul de 2,76 lei/acțiune în primele minute de tranzacționare, echivalentul unei creșteri de 7,43%, față de închiderea de ieri de 2,49 lei/acțiune, acum această capacitare a pieței se vede la nivelul rulajelor.

Cu un sfert de oră după 14.00, se transferaseră 10,18 milioane de acțiuni în piața reglementată, valoarea acestor schimburi situându-se cu puțin peste 27 milioane lei, conform platformei de tranzacționare a IFB Finwest. Prețul de 0,264 lei/acțiune este în urcare cu 6,22% peste referință, nivel la care capitalizarea bursieră a băncii este de aproape 8 miliarde lei (1,78 miliarde euro).

La acest preț, titlurile Băncii Transilvania sunt încă purtătoare ale unor dividende cu randament de 14%. Deocamdată este prematur de anticipat dacă este vorba despre o tendință de aprecierea care va continua și mâine sau prin menținerea unui preț apropiat celui de astăzi investitorii i-au în calcul o corecție masivă a titlurilor în etapa ex-dividend.

Interesul în urcare a adus în piață jucători mari. S-au executat și ordine mari, de 1,5 milioane titluri, 3 milioane titluri, în timp ce pe segmentul deal au fost realizate, de asemenea, tranzacții speciale în valoare de 1,73 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bursa
dividende
randament
bvb