Zi de corecție la bursă. Volumele se reduc drastic

Zi de corecție la bursă. Volumele se reduc drastic

Sursa foto: Lext / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 25 nov 2020

După un puseu de creștere de 5 sesiuni, investitorii au marcat profituri și indicii principali s-au retras cu aproape un procent pe o lichiditate semnificativ subțiată.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În sesiunea asiatică, investitorii au împins contractele pentru indicii americani pe noi valori record în actualul raliu, însă mișcarea nu a fost confirmată pe parcursul zilei. Bursa românească a fost caracterizată de precauție, cumpărătorii preferând să ia o pauză în elanul început la jumătatea săptămânii trecute.

Prețul a fost plătit la nivelul volumelor. Rulajul pieței de acțiuni a fost de numai 27,67 milioane lei (5,68 milioane euro), ceea ce a permis ca cea mai tranzacționată acțiune, cu schimburi însumând 5,05 milioane lei, să fie una listată doar secundar la BVB, cea a grupului bancar austriac Erste (EBS), care a avut un salt de 3,23%.

Norofert își majorează de 4 ori profitul net la 9 luni, chiar dacă a fost una dintre cele mai grave secete din ultimii 25 de ani CITEȘTE ȘI Norofert își majorează de 4 ori profitul net la 9 luni, chiar dacă a fost una dintre cele mai grave secete din ultimii 25 de ani

Prin contrast, tot pe segmentul bancar, titlurile Băncii Transilvania (TLV) s-au retras cu 0,68%, până la prețul de 2,1850 lei/acțiune, pe transferuri de 4,00 milioane lei și titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD) au staționat la prețul de 13,24 lei/acțiune, pe o activitate de 2,75 milioane lei.

Sunt mișcări care au tras în jos întreaga piață. Indicele compozit BET Plus a pierdut 0,89% și indicele reprezentativ BET a coborât cu 0,90%, până la nivelul de 9.244,19 puncte. Sub aspect tehnic, este o simplă corecție, fără impact asupra tendinței pe termen scurt care este robustă, așa cum se vede pe graficul atașat.

Zi de corecție la bursă. Volumele se reduc drastic

În linie cu acest parcurs negativ au fost și indicii sectoriali: -1,04% pentru indicele energetic BET-NG și -0,92% pentru indicele financiar BET-FI care a suferit un recul de 0,92%, până la nivelul de 39.340,02 puncte, însă într-o zi în care cel mai important emitent din structura sa, Fondul Proprietatea (FP) nu a depășit reperul unor tranzacții de 1 milion de lei.

Pe fondul unor schimburi de 2,35 milioane lei, peste media obișnuită a respectivului simbol, titlurile operatorului de piață Bursa de Valori București (BVB) au scăzut cu 3,03%, până la prețul de 22,40 lei/acțiune.

La capitolul energetic, titlurile OMV Petrom (SNP) s-a corectat cu 0,28%, până la prețul de 0,3580 lei/acțiune, pe al 3-lea rulaj al pieței, de 3,38 milioane lei, titlurile Romgaz Mediaș (SNG) au suferit un declin de 1,62%, până la prețul de 27,25 lei/acțiune, pe tranzacții de 1,73 milioane lei, și titlurile Transgaz (TGN) au scăzut cu 1,74%, până la prețul de 283,00 lei/acțiune, pe o activitate de 1,19 milioane lei.

Cu un interes sporit în această lună în care au fost realizate tranzacții cu 10% din titlurile companiei, care au asigurat exitul finlandezilor de la fondurilor KJK, titlurile TeraPlast Bistrița (TRP) s-au retras cu 0,23%, până la prețul de 0,4250 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 1,36 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
trasngaz